Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Grace je roztomilá stará dáma s milým úsměvem na rtech. Je ochotná udělat cokoliv, aby rodina, do jejíž služeb nastoupila jako hospodyně, měla vše, co potřebuje. Grace také dokáže údery různými tupými předměty ukončit obtěžování rodiny ze strany přítulného pejska, nerudného souseda, nevhodného milence nebo předsedkyně okrasného květinového výboru. Obzvláště nebezpečné zelenomodré řasy brzy asi nebudou tím největším problémem, který leží na dně vikářova jezírka. Vikář mezitím vykládá vtipy v kostele a je spokojen s tím, že jsou všichni šťastni. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

R.Atkinson je vikář a taky trošíčku nemehlo. Jeho žena ,,to potřebuje“ a P.Swayze jí ,,to“ může dát. No a Grace je hospodyně, která bude mít víc práce než se čekalo..... . R.Atkinson působí civilněji než jsem původně čekal a i když nemehlo, vůbec není trapnej. To občas je P.Swayze, ale to mu to vlastně předepisuje scénář. Nečekejte záchvaty smíchu, děj je normální, ale má černohumorný nádech. A to se mi líbí. Stejně jako výkon Kristin Scott Thomas. Když se budete rozhodovat, jestli se máte v neděli odpoledne nudit nebo se dívat na Keeping Mum, určitě zvolte film. Potom budete mnohem spokojenější. Nebo taky můžete začít ,,čistit“ město.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama