Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hraba AUTOSALON :) Suprčuprnejlepší a nejúžasnější moderátoři, kteří se se svým humorem navzájem výborně doplňují. Někdy se mi stane, že se nezasměju ani výborné komedie, ale abych se smíchy nezkácel na zem u TOP GEARU? To ne :D Naschvály, humor a především ,,auta za rozumnou cenu" a super auta tu nechybí.. (kde ty penízky BBC bere?) Když pořad o autech, tak tenhle! 95% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Délka 3595 mm, šířka 1646 mm, provozní hmotnost 939 kg, počet náprav 2, rozvor náprav 2494 mm, pohon zadní, točivý moment 91 Nm, atmosférické plnění motoru, uložení vzadu napříč, karosérie samonosná třídvéřová, retardér ne, hydropohon ne, míst k sezení 5, míst k stání 0, lůžek 0. To jsou suché údaje, které žádného příčetného motoristu nemůžou nikdy zajímat. Šťastný majitel Renaultu Twingo se samozřejmě pídí po zcela jiných informacích: a) jak bude jeho vůz reagovat, pokud po prahy zapadne do proudu rozžhavené lávy o teplotě 1200 stupňů Celsia, b) zda vůz odolá útoku amerického armádního bitevníku A-10, c) jak postupovat, pokud mu uprostřed laoské džungle dojde pohonná hmota a k dispozici je pouze vana přepáleného řepkového oleje. Na tyto a tisíce dalších palčivých otázek naštěstí odpovídají Jeremy “The Kokot” Clarkson, Richard “The Hovado” Hammond a Kapitán Šnek v Top Gearu , nejlepším pořadu s auty a o autech od doby, co byl vynalezen spalovací motor a pneumatika. Kdybych chtěl tohle porovnávat třeba s takovým Autosalonem, stál bych před podobně zapeklitým problémem jako si vybrat, zda šukat s Bárou Hrzánovou nebo Bonnie Rotten. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Především se nenechte zmást obalem. Nejedná se o klasický automobilový magazín, a tak vysoké hodnocení tu nerozdávají jen blázni do superrychlých aut! Jedná se o zábavnou show s hvězdnými hosty, sympatickým a hlavně vtipným triem moderátorů, kteří mají k dispozici neomezený rozpočet BBC. A tak se bez sebemenšího poklesu formy demoluje, upravuje, testuje, kritizuje a především závodí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som ten typ chlapa, ktorý dokáže pred garážou celé hodiny leštiť svoje fáro a potom ešte o tom kecať v pube s kamarátmi. Nezaujímajú ma novinky z motorizmu. Nemám slabosť pre silné motory. Auto beriem čiste vecne a prakticky. Ako dopravný prostriedok, ktorý mi uľahčuje každodenný život. Preto ma relácia "Top Gear" nijak zvlásť nezaujala. A navyše nemám rád suchý anglický humor. Takže ma trio podivných moderátorov (Clarkson, May, Hammond) dokázalo skôr podráždiť ako pobaviť. ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsou auta v mém pomyslném žebříčku hodnot ani v první desítce, tak tento pořad mám moc rád. Moderátoři jsou naprosto perfektní. Srší anglickým humorem do všech stran. Jsem si jistý, že se nabaží jak lajk, tak i velký automobilový znalec. Pravidelným divákem nejsem, ale kdykoli na pořad v televizi narazím, tak je absolutně vyloučené, že bych přepnul kanál. Prezentována jsou převážně auta, která jsou pro běžného smrtelníka z kategorie nekoupitelných, ale věříte, že mi to vůbec nevadí? Pěkné 4*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Patnáctou sérii provázel menší skandál. Jezdec Ben Collins, který byl dlouho tipován, že hraje Stiga, nakonec opravdu potvrdil, že jím je. Plánoval totiž vydat svoji biografii a tam prozradit, že opravdu je Stigem. BBC mu to chtěla „zatrhnout“ s tím, že by tím zničil auru tajemného ochočeného jezdce. Nicméně soud rozhodl, že i Stig může sepsat své paměti, a tak v září v Británii vyšla kniha „The Man in the White Suit: The Stig, Le Mans, The Fast Lane and Me“, kde Ben Collins píše o svých zážitcích z natáčení. I když píše z pohledu Stiga samotného, tajemství je prozrazeno a 16. série začíná s novým jezdcem, který byl týmem vybrán na velké farmě, kde se, jak sami moderátoři řekli, plemeno The Stig chová. Opakuje se tak situace ze třetí série, kdy zemřel černý Stig, když bylo prozrazeno, že jej hraje jezdec Perry McCarthy. (Wishkah)
  • Moderátorské trio se podílelo na vývoji hry "Forza Motorsport 5". (Illuminare)
  • Hammond se stal členem týmu moderátorů v roce 2002. Fanoušky a svými spolupracovníky je často oslovován "Křeček" kvůli své menší postavě a záběru z jedné epizody, kdy Hammond křečka opravdu napodobuje. Dalším důvodem, proč si z něj Jeremy a James utahují, jsou jeho bílé zuby, které si nechává podle nich velice často bělit. [Zdroj: topgear.iwolf.cz] (Daewiik)

Reklama

Reklama