Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 243 h 38 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inteligence se nedá kvantifikovat, ale mám IQ 187, eidetickou paměť a přečtu 2000 slov za minutu." Já to mám tak nějak podobně, ale mám porouchaný inteligencometr, takže to nevím úplně přesně. Ale až si tu inteligenci změřím a přičtu k ní svou výšku a váhu, tak ze mne určitě taky bude agent. A to agent, kterého si vyžádá do týmu sám velký Gideon. S jeho koncem však odejdu taky, protože s ním mě to dost bavilo, ale po jeho odchodu už to profilování tak nějak nebylo úplně ono. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál i když pro mě zbytečně dost propagovaný. Hrůzu nahánějící případy skoro až abnormálně proveditelné, ale proveditelné. Ani se nedivým, že děcka v Americe tak blbnou....a potom sami střílí po spolužácích ve škole. Pro mě jeden z oblíbených detektivních seriálů. Mám ráda krváky a krimi, tak proto :o) ()

Reklama

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moje nejoblíbenější kriminálka. Absolutně se nedá srovnávat s Miami, která je už příliš přehnaná. Zločiny jsou vždy originální. Moc se líbí, jak sestavují profil vraha. A dobrým nápadem jsou citáty, které zní na začátku, nebo i na konci každého dílu. Pokaždé nad vybraným citátem dlouho přemýšlím, protože jsou sakra pravdivé. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Abyste dopadli zločince, musíte myslet jako on. A o tom přesně tenhle seriál je. Na začátku každého dílu se stane vražda nebo únos a speciální tým vedený Mandy Patinkinem musí ze všech důkazů vyprofilovat vraha/únosce. Při profilováni agenti nezůstanou jen u přednášky, ale např. kancelář se najednou promění v místo činu a vidíme, jak se čin pravděpodobně odehrál. Zatím jsem viděl na AXN celou 1. sérii a téměř všechny případy (ano byly i průměrné výjimky) byly velice napínavé od záčátku až do konce. Kdo máte rádi kvalitní krimi, kde se jen nestřílí, ale kde se musí i hodně přemýšlet, rozhodně doporučuju! Pro znalce :) - seriál je velice podobný např. Without A Trace (Beze stopy) nebo The Inside (zatím v Česku neuveden). ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

Galerie (2 163)

Zajímavosti (18)

  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)
  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama