Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tešil sem se hodně a o to větší bylo zklamání, když sem v podstatě nedostal skoro nic, co sem od toho očekával. Příběh byl příšerně nezajímavej, nudnej a legenda o dvou vesnicích blbě zpracovaná, což ještě se dalo přetrpět, krom toho se tomu nedá ubrat, že některý bojový postavy byly zajímavý, hlavně teda jejich schopnosti, jenže co s tim, když samotný souboje jsou naprosto tuctový, nezapamatovatelný a celkově hodně slabě podaný a ještě občas trikově průměrný, vůbec se nekonaj žádný vizuální bojový parády ani skvělý choreografie soubojů, v podstatě by se dalo říct, že tady neni žádná choregrafie, všechno to je tak na minutu, trošku se pořežou, jeden udělá chybu a chcípne a jde se dál, nicméně stále sem doufal, že tomu všemu vytrhne trn z paty závěr, jenže žádná gigantická řežba se nekoná, k mému údivu se hraje spíš na citovou notu, jenže to mě po průběhu filmu vůbec nedostalo a nechalo mě to naprosto chaldným, krom toho sem se těšil jak toho dědka s tou jeho armádou seřeže jak prase na tom konci a o to větší rozčarování bylo, když se to nestalo. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Ze Shinobi mám docela rozporuplné pocity. Filmy samotný je vizuálně a hudebně velmi zajímavý. Má i pár dokonalých momentů. Ale co mě vadilo asi nejvíc, že mi žádná z postav nestačila přirůst k srdci, ani na to ve filmu vlastně nebyl čas. I přes krátkou stopáž se místy vleče. Motivace postav mi přišla opravdu divná - v podstatě umí jen bojovat a nic víc. A o tom, proč jsou vesnice znepřátelené také nevím nic. Naštěstí konec filmu mě příjemně překvapil a zvednul hodnocení o jednu hvězdu nahoru. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké sklamanie a to napriek tomu, že podobne ladené filmy mám naozaj v láske. Tuctový dej, nasilu originálne bojové štýly jednotlivých charakterov, ktoré často vyvolávali viac smiechu ako nadšenia. Postupne človek pri tej nude začal vymýšľať prezývky jednotlivým bojovníkom ako napr. Krumpla, rukávnik a pdoobne.) a už to samé asi svedčí o ich enpresvedčivosti. Okrem toho nie veľmi vydarené efekty uveriteľnosť a prirodzenú synergiu rozbúravali už v základoch. A ten koniec to nepotrebuje komentár, tustovejšie to už ani nemohlo byť. 1,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy Simojama Ten a hned pekna nuda. Ako pribeh odniekial zo stredovekeho Japonska je fajn, a na pozadi sa odohrava romanticky pribeh, a dalej nic. Ziadne suboje, epicky zaver, mimoriadne herecke vykony, herci neznami a dialogy su nudne a cely film tak rychlo vysumi do prazdna. A to japonsku kinematografiu /Kurosawa, Kitano, Jasudziro Ozu, Mikio Naruse, Kendzi Mizoguci/mam velmi rad. 30 % ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videoherne notoricky známy pôdorys konfrontačného deathmatch-u v pozadí s rovnako veľakrát spracovanou témou večnej a zakázanej lásky s epickým nádychom jednoduchého príbehu. O niekoľko zárezov katany na poli dynamiky a úrovne choreografie akčných súbojov slabšia odnož Kitamurovej Azumi, avšak s podobnou komiksovou nadsázkou a japonským citom pre obrazovú estetiku (okorenenú moderne dravým strihom a dynamickou kamerou). Takto nejak si predstavujem mainstreamový "postmoderný japonský Hollywood", ktorý sa v samotnom závere pre mňa nečakane vypäl k vyjadreniu jednej zo základných čŕt ľudskej povahy (strach zo všetkého neznámeho) ako aj pre japoncov typickému zdôrazneniu dôležitosti súznenia človeka s prírodou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama