Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak než za 5*. Ten příběh byl totiž jak vystřižený z dlouhých večerů strávených u Dračího doupěte a já jsem se královsky bavila. Vždyť je tam všechno co nesmí ve fantasy příběhu chybět – čestný a odvážný hlavní hrdina, krásná kouzelnice, tulák, kněz a nějaké ty temné síly, které družina dobrodruhů – pardon, hlavní hrdinové – na konci statečně porazí. A přijde i zlovolný lich :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"To jsou žaludeční šťávy rudých červů. Prožerou všechno." Jen ne tu skleničku, ve které je přenáší :-). To, co tvůrci předešlého dílu nedokázali s jistě mnohem větším rozpočtem, dokázali tvůrci tohoto za pár kaček. Sice jde o kýčovitou snůšku nejtuctovějších fantasy keců, pindů a žvástů, ale alespoň to dokázali protknout mnohem zajímavějším příběhem, než předchozí díl. Digitální triky jsou až tragické, ale je to prostě lepší než jednička. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravý opak Pána prstenů a bohužel to platí pro všechny tři díly, které zde hodnotím stejně. Děj je natahované „nic“, které by mohlo vyplnit „něco“, co by mělo hlavu a patu. Vždyť fantasy je tak bohaté téma, kde si člověk může vymyslet přeci cokoliv! Přesto se autoři rozhodnou, že film přeplácají bláboly, které nikoho nezajímají, obsadí film nudnými postavami, které ze sebe dělají hogo-fogo a tomu všemu nasadí korunu v podání toho, že si hrají na něco, co je epické (a zatraceně, že mne štve, že se dneska tímto slovem tolik plýtvá!). Jednu hvězdu dávám snad za téma a občasně podařenou digitální technologii. Evropský rozpočet ubohost nijak neomlouvá, podívejme se třeba na Zaklínače, ten si taky musel poradit s financemi, a jak to vcelku bravurně zvládl. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že jde o film určený přímo pro videotrh, se jedná slušnou odpolední "popcorn" podívanou. Lepší triky a zajímavější souboje by nebyly na škodu, ale sympatická věrnost předloze určitě fanoušky potěší. Já jsem Dračí doupě nikdy v rukou neměl, takže až tak nadšený nejsem, ale ani nemám důvod ohrnovat nos. 50 % ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Seberme družinu hrdinů, přidejme nebezpečí v podobě šeredného draka a plešatého záporáka. Přihoďme navíc ještě jednoho liche, kterou svou nezávislost a aroganci dává pořádně vyžrat i hlavnímu záporakovi. Vznikne nám kýčovité dobrodružství na pár dračákovských víkendů. Ale udělat z něčeho takového film? Vlastně by mi to znělo jako dost špatný nápad. Těžko říci, jestli se povedlo. Dle obecného názoru asi ne. Mě se to ale líbilo. Už jen proto, že nějakých pořádně výpravných fantasy je zatraceně málo a člověku prostě knížky občas nestačí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama