Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je celkem o ničem (děj, herci), na komedii není ani moc vtipný, ale ta úžasně pojatá rogeriánská myšlenka svobodný školy...:-) ____________________________________________________________________________________________ Celá ta "komedie" je zakódované kontextuální dílo humanisticky orientovaných psychologů výchovy. Jméno hlavní postavy odkazuje na pozoruhodnou knihu Vila-Matase (1948) Bartleby a spol. Jedná se o dnes již kultovní postavu Melvillova písaře, který na všechno odpovídá „já bych prosím raději ne“. Podle Bartlebyho, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po své prvotině odmlčeli nebo psát ani nezačali. Na 184 stranách knihy se nachází 86 poznámek pod čarou, jež odkazují k neexistujícímu textu. Jedná se o mix příkladů ze života a díla nejen reálných spisovatelů (Kafka, Musil, Rimbaud), ale i fiktivních bartlebyů. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Accepted je spíš taková podprůměrná hloupá komedie o hloupostech, než cokoli jiného. Na začátku ještě bylo pár vtipných nebo aspoň úsměvných momentů, ale postupně to bylo horší a horší, až se z toho nakonec stal sled kýčovitých situací, které nikoho nemůžou překvapit ani pobavit...Jsou to spíš horší **. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo se alespoň chvíli flákal ve výběhu nějaké filozofické fakulty, tak ho zdejší zhmotnění vymyšlené vysoké školy nemůže urážet. Long a Hill jsou skvělý komediální tandem, který navíc dostal na ozdobu Lively. Fungovalo to už v časech školou povinných, ale po letech je to ještě lepší, protože se dostaví i kamarádka nostalgie. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nejprve k Jonahovi. Tedy, hodně na sobě zamakal. Tady je to ještě pořádný cvalík. Teď k filmu. Hlavní myšlenka je pošahaná a neproveditelná. Jak by se pár dětem podařilo vytvořit a ututlat falešnou vysokou?? To je hodně velké sci-fi i na mě ;). A na závěr.. kdo normální by se dobrovolně rozhodl, že chce jít na fiktivní školu bez zázemí kvalitního učitelského sboru před skutečnou školou s tradicí a kde titul něco znamená? :D. To se vážně může zrodit jen v mysli amerického snílka. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Silně jsem váhal nad hodnocením Odpad! Tak nehorázná, nevtipná a svojí stupiditou do očí bijící nuda se jen tak nevidí. Pousmál jsem se asi 2x za celou dobu, a to ještě spíš naprosté debilitě dialogů. Tragické po všech stránkách, jediné srovnání snese s Gutalaxem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Všechny počítače, které se ve filmu objevují, jsou od společnosti Apple. Jejich počítače je možné spatřit celkem 39krát. (URBAN)
  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)

Reklama

Reklama