Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady pořádně ani nevíte, co je skutečností a co halucinací. První půlhodina trošku nabádá, že zřejmě půjde o jakýsi explo. Nakonec to tak ale není. Projekce není vůbec nudná, stále se něco děje, norové, švédi i dáni- jak už všichni víme - nevyhlíží zrovna sympaticky, ale na hlavního hrdinu si jistě zvyknete. Chválím stopáž, hudbu a kamera byla obstojná, tudíž mě neotravovala, spíš jsem jí nevnímala. Docela by mě zajímal půdorys těch bytů, protože nic takového v Česku jistě nemáme. Každopádně doporučuju. Není nutné film sledovat v noci, i když se tu píše, že je Naboer hororvý žánr. To určitě není. Psychologický thriller, který určitě všichni ocení. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

-----SPOILER----- Pokud se podaří na nějakou dobu ututlat špatný čin, jehož odhalení je ale dříve či později neodvratitelné, v hlavě pachatele se promítá lecos - vědomí viny, výčitky, snaha přijít na způsob, jak si smýt hnus z rukou a nezřídkakdy také všelijaké absurdní příběhy, v nichž se vše odehrálo jinak, s jinými lidmi a jinými souvislostmi. Tím se nepouštím do nějakých psychologických rozborů mozku vrahů, o tom vim putna. Zmíněné stavy jsou přeci běžné i u podstatně méně závažných, až zcela zanedbatelných činů (záleží na svědomí a povaze člověka), tak proč je ve velkém nepřevést na příběh brutální vraždy? Její závažnost může (?) vyvolat poblouznění, které změní smyšlenou historii události ve skutečnost. V konfrontaci s realitou pak už přináší holé šílenství... -----KONEC SPOILERU----- Naboer je sice méně atraktivním filmem, než jakým byl Mechanik s Christianem Balem, na druhou stranu napětí je zde o třídu vyšší a neokoukané tváře dodávají spolu s prostředím obyčejné bytovky punc opravdovosti. K tomu musím přiznat, že hororově nasnímaná druhá polovina, v níž se kamera plíží podél temných stěn a jistota čehokoliv odlétá daleko mimo dosah divákova klidu, mi podrásala nervy spolehlivěji než většina soudobých hororů. Kristoffer Joner podává skvělý výkon a Julia Schacht, alias Kim, je extrémně šukedelická... potvora. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Hodne akce za malo minut. Timto by se dal charakterizovat toto zajimave psycho. Krasne navozena atomosfera a pribeh, ktery opravdu hltate a verite a rozumite hlavni postave az do poslednich 10 minut, pak uz zacne byt opravdu zvracene. Dobra vykonstruovany pribeh s dobroc psychologii hlavni postavy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil svou tolerancí k jisté míře sexuálního násilí, ale vyměňovat si s něžným pohlavím pěsťovky do čenichu a potom souložit v krvavé lázni žádné z mých úchylek nepřipadá vzrušujcí. Co na tom, že to jsou jenom typicky severské ujeté představy, když se mi při nich ani jednou nepostavily napětím chlupy na zádech a k lehce nechutnému konci jsem se pouze pronudil při chudákově zmateném pobíhání po nekonečně velkém bytě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný psycho-mysteriózní thriller, ve kterém celou dobu moc nevíte, která bije, až na konci je nám veškeré dění vysvěleno. Tyhle filmy já prostě žeru. Navíc krátká stopáž - to můžu jen pochválit a smekám hlavně před tou skvělou nervydrásající a tajemnou atmosférou tohoto severského snímku. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)

Reklama

Reklama