Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomto filmu je to, že mě dokázal neskutečně vtáhnout do děje hned od prvních minut a po celou dobu až na závěrečnou čtvrthodinu mě nepřestal bavit a zajímat. Může za to především atmosféra a bytové prostory domu, kde napětí funguje na jedničku. Jen škoda, že velmi pomalé tempo se ke konci mění ve zběsilé odhalování pointy. Zrovna tady si myslím, že by trochu delší stopáž vůbec nevadila. Během filmu se mi vybavil Polanski, Lynch a Morales. A to podle mých měřítek znamená velmi kvalitní film. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Atmosférický psycho thriller bez atmosféry. Úvod se rozjíždí dobrým směrem ale bohužel časem ztrácí dech, díky krátké stopáži to však není až tak zlé. Chtělo si to trochu víc pohrát se scénářem a přitlačit na atmosféře. Film bohužel působí jen jako velmi slabý čaj uvařený z několikrát vylouhované směsi Lynche a Polanského a to je škoda, protože měl na víc. 65% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste škaredý Hejerdál a zničeho nic se vás snaží sadomaso ošukat dvě čerstvé Nory, pardon, chtěl jsem říct Norky, odvedle, je nejvyšší čas se sebereflexivně zamyslet, jestli tu náhodou něco trochu nesmrdí! Třeba vaše ex! Povedená trolí variace na Stopoptákovo Psycho, která zajisté rozhoupe nejednoho upjatého váhavce k tomu, aby si trochu zpestřil sexuální život a sem tam u toho své domácí figurantce přimrdal jednu pěstí! Docela mě teď ale bolí ruka, příště si vemu boxera. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Minimálně pro tu absolutně what-the-fuck úvodní půlhodinu je tenhle severský lehce hororový thriller must-see záležitost. Podobné závěrečné vyústění už jsme sice viděli mnohokrát, ale to mi příliš nevadí. I tak je to velmi pozoruhodný, odvážný, úchylný film, kterému se vyplatí těch 70 minut věnovat. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ponurý severský film, který naprosto splňuje cokoliv, co si člověk představí pod označením psychologický film... možná i psychopatický. Nejdříve tak trochu erotický thriller, který se po krátké době přemění v něco, co probudí mozek z letargie. Přestože je víceméně od začátku jasné k čemu to směřuje, dokáže film upoutat pozornost svou výrazně napjatou atmosférou. Velmi složitě disponovaný až zmatený byt, který představuje mysl hlavní postavy a dvě sexy sousedky ukazující představy Johna o jeho bývalé přítelkyni... Celý film je prostoupen narážkami na nějakou minulou událost, kterou obě sousedky znají a jak je postupně odhalováno, John by měl taky. Námět a zpracování filmu silně připomíná Mechanika, ale rozhodně je výrazně úchylnější, jak jen severská kinematografie umí být. Každopádně na závěr by se asi neměly dívat slabší povahy... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)

Reklama

Reklama