Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Jordan 

všechny recenze uživatele

komorné, interiérové, severské, psychologické DUSNO so skvelou atmosférou a pár vynikajúcimi hereckými výkonmi. niečo medzi (tu už spomínaným) mechanikom, polanskeho hnusom a par ďalšími filmami, ktoré si momentálne nevybavím, ale chodia mi niekde po chodbách mojej mysle (tuším, že jedným z nich je tiež skvelý severský "The Bothersom Man"). rozhodne veľmi dobrý film. takéto niečo ja naozaj mám rád. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No doprdele! A já to seru, dávám plnej, protože -spoiler- vyfantazírovat si dvě nadržený sousedky za účelem zpříjemnění si píchání své bývalé, která už to má nějakej ten pátek za sebou, přičemž posledními jejími okamžiky bylo něco jako ložniční UFC, to se jenom tak nevidí. -ks- Výbornej thriller plnej nejistoty, psychologie a hutného sexuálního napětí. Doporučuju! ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychárna, která umí zapůsobit. Ze začátku si člověk řiká, co je to za extra velkej byt, ale pak se to začne jak v jeho, tak v naší hlavě míchat a upřimně ani nevim, jestli sem to na konec pochopil. V jakým pořadí se to událo, co se vůbec stalo. Ale atmosférou to nebylo tak zlý. Už sem viděl podobnej novější film o tomhle dramatickým sousedství - Corridor, tam to fungovalo přece jenom o něco líp. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Atmosférický psycho thriller bez atmosféry. Úvod se rozjíždí dobrým směrem ale bohužel časem ztrácí dech, díky krátké stopáži to však není až tak zlé. Chtělo si to trochu víc pohrát se scénářem a přitlačit na atmosféře. Film bohužel působí jen jako velmi slabý čaj uvařený z několikrát vylouhované směsi Lynche a Polanského a to je škoda, protože měl na víc. 65% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomto filmu je to, že mě dokázal neskutečně vtáhnout do děje hned od prvních minut a po celou dobu až na závěrečnou čtvrthodinu mě nepřestal bavit a zajímat. Může za to především atmosféra a bytové prostory domu, kde napětí funguje na jedničku. Jen škoda, že velmi pomalé tempo se ke konci mění ve zběsilé odhalování pointy. Zrovna tady si myslím, že by trochu delší stopáž vůbec nevadila. Během filmu se mi vybavil Polanski, Lynch a Morales. A to podle mých měřítek znamená velmi kvalitní film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno