Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po kompletní 1. sérii. Láska k manze mi nedovolí jít s hodnocením níže... Poté, co jsem tento rok absolvoval několik ultimátních výletů do barevných japonských filmových světů pro dospělé, jsem konečně začal vyhledávat i jejich seriálovou tvorbu. Podle dostupnosti a se sympatickými 13. díly pak první místo vyhrál skvělý Elfen Lied, který je charakteristický třemi hlavními znaky: brutalitou (létající utržené končetiny a gejzíry krve), sexuálním podtextem (nahé lolitky z Asie jsou nejkrásnější a nejsymtričtější bytosti na světě) a milými kníkajícími hlavními hrdinkami. Ano, prim hrají ve světě dicloniosů ženy, a i když je ústřední postava mladík, je to jediná výrazná mužská individualita v seriálu. Třináct dvaadvacetiminutových částí jsem sledoval promyšlený příběh sympatického páru, který se vyrovnává se skutečností, že jejich "domov" postupně zabydlují podivné holčičky s růžky a rozštěpenou osobností. Když jsou tito mutanti v klidu, není se čeho obávat, ale jakmile se z nevinné Nyu stane děsivá krvelačná bestie Lucy, veškerá sranda jde stranou. Dostal jsem přesně, co jsem čekal, plus několik výborných emocionálních a dramatických scének navíc. Výtečné a naturalisticky japonské se vším všudy. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zamiloval som sa... Zamiloval som sa do Lucy, do tej dokonale prekreslenej smutnej a tragickej postavy, do všetkých jej vražedných sklonov, nejasnej povahy, do jej nehy, lásky a utrpenia, ktoré sú skryté niekde hlboko v jej duši. Zamiloval som sa do prenádhernej hudby, ktorá celý seriál sprevádza, hlavne do ústrednej piesne Lilium, ktorú počúvam už niekoľko dní prakticky v jednom kuse, a v ktorej je presne vrytá esencia atmosféry celého seriálu. Zamiloval som sa do príbehu, do toho hlbokého a vrstevnatého príbehu, kde si každý môže nájsť tú svoju postavu (moja je Lucy...), a ktorý je nám dávkovaný dokonalým spôsobom, nedá sa ho nechápať, nedá sa v ňom stratiť, nedá sa ho neprecítiť. Nepamätám sa, kedy ma animovaný film takýmto spôsobom emocionálne prevalcoval, a či sa to vôbec niekedy stalo. Zamiloval som sa... do Elfen Lied. 10/10 ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já končím s anime filmama. Každej mi říkal že jestli chci fakt dobrej seriál at jdu do tohohle. Ale sakra co to je? První a druhý díl ok, ale čím dál víc jsem nesnášel to upištění děcko co každýho masakrovalo. Jo krev a masakr bylo fajn ale nebylo ho zas tak moc.Mezitím byly scény kde se řešily vztahy, a zbytečně se kecalo o ničem. Navíc mi teda žádná z postav nepřišla roztomilá, a ani jsem k ní nic necítil. A proč tu byly ty kreslený kozy? Zbytečnost. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Morbidní až brutální, lehce erotické až romantické, hravé i smutné... Dostalo se mi něčeho úplně jiného než jsem očekávala po přečtení obsahu. Příjemným zjištěním pro mne bylo, že anime se třinácti díly může vyvolat tolik rozporuplných pocitů - i zprvu záporné postavy zde měly světlé chvilky... Hodnotila bych 90% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Má to všechno, čím je Japonské anime okouzlující, šokující a taky mnohokrát příšerně otravné. Plno krve, utrhaných končetin, pedofilní náznaky, přehnané emoce a vztahy na pokraji naprostého šílenství. Příběhově je to úplná magořina s tolika zvraty, že se v tom člověk musí zákonitě ztrácet. Každopádně dokoukáno a musím říct, že každý díl je zážitek, ať už v dobrém slova smyslu, nebo i opačně. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň „Lilium“ nazpívala zpěvačka Kumiko Noma. (CarnTheNunya)
  • V manga komiksu mají jednotliví dicloniusové rozmanitou barvu očí a vlasů, stejně jako je tomu u normálních lidí. Například Kaede je zelenooká a Mariko blonďatá. (Shley)
  • Název předlohy a seriálu je převzat z německé básně „Elfenlied“, což v překladu znamená „Elfí píseň“, od spisovatele Eduarda Mörika. (Shley)

Reklama

Reklama