Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sitcom s nezvykle pokřivenými ústředními charaktery, jinak však naprosto tradiční (vizuální humor, absurdní zápletky). Osvěžující pojetí vykreslení postav (všichni veskrze záporní) je moc dobrým nápadem, přesto se i Earl začne občas zvrhávat v klasickou moralitku (a občas až tak moc, že to hraničí s Krok za krokem, fakt!). To se naštěstí nestává moc často, navíc se to týká hlavně Earla s Randym, moje oblíbenkyně Joy tak většinou ze všeho vychází morálkou netknuta. Mno, seriál se ale hodně opakuje, a zápletky jsou čím dál průhlednější. Ale pořád to pobaví. P.S. máte rádi Earla? Zkuste Samanthu Who?. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čau, lidi, jmenuju se Earl a nejsem zrovna raketovej inženýr, ale to nevadí, protože můj brácha je hotovej (a boží!) ultraretard s fóbií z ptáků, moje bejvalka je svérázná kozatá blondýna, každý její děcko má jinou barvu, její manžel je pohodovej černoch s obří hlavou a pak mám taky kámoše... ále, škoda mluvit. Všichni jsme prostě bezva flákači a superyntelygenti, je s námi fakt prdel a ikdyž se my, vidláci, třeba netrefíme do fkusu úplně každýmu, většinu z vás, buranů, spolehlivě rozchechtáme! 77,7% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený seriál o flákačovi, ktorý sa rozhodne napraviť všetky hriechy a chyby, ktoré za svoj život stihol napáchať. Skvelé gagy, podarené dialógy, vtipné situácie, zaujímavé nápady a skvelý Jason Lee. Earl a jeho karma bol okolo roku 2007 jediný seriál, ktorý ma každý deň skvele pobavil. Samozrejme, má svoje horšie aj lepšie diely ale celkovo je tento seriál úplne podarený. Prvé dve série za maximum a aj potom, ale potom to bolo už troška inde, ale nevadí. Škoda že ostalo len pri štyroch sériách a ostalo to tak otvorené. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jiné a z počátku originální, jenže problém tkví v tom, že nemůžete za originální považovat do nekonečna něco, co je čím dál tím víc stejné po x sérií... a tak se ze zajímavého počinu stává všední podívaná, kde vám nevadí, že vynecháte několik minut z jednoho dílu, posléze díl celý, až vám je nakonec úplně jedno, že nějaký seriál vůbec běžel a nakonec i skončil. Škoda. 68% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá séria (85%) milo prekvapí svojou originalitou a "inými" postavami. Je síce pravda, že za týmto odlišným štýlom rozprávania sa vždy skrýva ponaučenie (často banálne), no nikdy neprekáža a tak ide celkovo o veľmi pohodové a úsmevné príbehy. Druhá séria (90%) už nie je len úsmevná, scenár je tak prepracovaný, že mnohokrát sa na niektorých hláškach budete smiať ešte na druhý deň. Všetky postavičky tvoria úžasnú partiu (pri tejto sérii som si konečne obľúbil Joy a tú jej nevymáchanú hubu, ktorá produkuje najlepšie hlášky). Navyše atmosféra oproti prvej sérii takisto nepoľavila, takže ide stále o rovnakú pohodu. Najlepšia epizóda vôbec- Cops. Tretia séria (80%) už nemá tak vtipné a prepracované príbehy (donekonečna to ísť nemohlo), no nemožno jej odoprieť veľkú dávku odvahy: Prvá polovica série sa totižto presunie do väzenia, kam sa dostane Earl pri svojej snahe konať dobré skutky a v druhej polovici je Earl v kóme, kde žije vo svojom televíznom svete, takže originalita tohoto seriálu asi nepozná hranice a ešte stále je na čo sa pozerať. Štvrtá séria (75%) sa vracia k úplným začiatkom a namiesto originality tretej série sa vracia neskutočne pohodová atmosféra prvých dvoch. Kvalitou je však táto séria kvôli zopár menej vydareným častiam o čosi nižšie, no stále je to na takej úrovni, že si človek každú novú časť užíva. Preto je len škoda, že bol seriál stopnutý, navyše po časti ktorá si pýtala pokračovanie. Celkovo (85%) ide o najpohodovejší seriál (plus je bez namixovaného smiechu), ktorý som mal možnosť vidieť a ku ktorému sa zakaždým rád vrátim. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • I když je město Camden Country, kde se odehrává děj seriálu, smyšlené, existuje ve státě New Jersey také město Camden, které bylo podle žebříčku z roku 2005 vyhodnoceno jako nejnebezpečnější město v USA. (charlos11)
  • Earl (Jason Lee) řekl Joelovi (Jon Heder), že nemá maturitu, přestože si ji v jednom z předešlých dílů dodělal. (Axarus)
  • Když Catalina (Nadine Velazquez) nadává španělsky Joy (Jaime Pressly), tak ve skutečnosti říká: „Tímto okamžikem chci poděkovat našim divákům z latinské Ameriky. A pro ty z vás, kteří mi rozumí, ale nejsou Latinoameričani, chci vám doporučit, abyste se učili druhý jazyk.“ (oates)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama