Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si vtipnejsi hranej americkej serial za poslednich par let. Zatim jsem videl komplet dve serie a diky bohu, ze vznikaj dalsi dily, potoze tohle je zkratka narez. Jason Lee snad v zivotni roli, k tomu jeho partak bratr Randy v podani Ethana Supleeho a spousta vedlejsich uchylnejch a vtipnejch postav, jako treba uchylnej Timothy Stack. Earl je takovej ten mega flakac ve stylu Lebowskiho, ale jeho postava pritom neni looser, coz je dobre a Randy jako skoro retardovanej bratr ho skvele doplnuje. Jinak kazdej dil ma nakej mega for a ty nejlepsi dily jsou mega vtipny cely a to je vetsina dilu. Navic humor pripomina Kevina Smithe a toho fakt muzu, takze se serial s nicim moc nesere, vetsinou vzdy vidime co Earl proved, kdyz byl jeste zlej a takovy uchylarny, co vyvadel, ty jen tak nevymyslite. Akorat skutecne vyjimecne se stane, ze to sem tam sklouzne k moc moralizovani, ale neni to nic strasnyho. Proste nejoriginalnejsi a nejvtipnejsi komedialni serial za hodne dlouhou dobu. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po delší době sitcom, který se nesnaží zavděčit všem. V hlavní úloze ztělesněného pojmu "white trash" exceluje Jason Lee a nejen díky němu, ale i stylem humoru to připomíná díla Kevina Smithe. Humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv a přitom nespadá k fekálním vtipům. Navíc zaběhlé schéma tvůrci tu a tam okoření nějakou "specialitkou"; vznikají tak památné epizody typu parodie na COPS z druhé série. Prostě takřka ideál komediálního seriálu, který si i na počátku třetí série udržuje stále stejně výtečnou úroveň kvality. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Camden v originále Camden County je takový Springfield hraných seriálů. A postavy to jsou figurky jako jinde a nikde. Earl je takový dobrák, že svým příkladem chtě nechtě strhává ostatní. Seriál není Extra super třída ale velmi kvalitní ve své třídě. A víte, že sličné představitelky Joy Turnerové a Alex Meyersové mají dnes narozeniny, takže vše nejlepší jim a dobrou karmu vám všem a nejen v koupelně. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Earl (Jason Lee) má sice na každé fotce v seriálu zavřené oči, ale u filmových plakátů tomu tak není. (Skarface)
  • K oficiálnímu DVD s 1. řadou seriálu byl přiložen alternativní pilot nazvaný „Bad Karma“. (oates)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama