Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

anderson 

všechny recenze uživatele

Nápad s karmou je podľa môjho názoru kongeniálny a je neuveriteľné, že s tým nikto neprišiel už dávno, nakoľko sa jedná o nevyčerpateľnú studnicu nápadov ergo epizód. Zároveň tvorcovia udržali mieru vulgárnosti v prijateľnej rovine a nimi vybraný casting je presnejší než nová kalibrácia základnej jednotky hmotnosti. Škoda, že americkí diváci tomu dopriali iba 4. série. Ale karma im to vráti. Nešťastníkom. :-) (14.1.2013) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

I keď verím na karmu, sledovanie blbých a negatívnych ľudí mi nerobí dobre. To, čo malo byť vtipné, pre mňa bolo niekedy primitívne, a udalosti často predvídateľné. Iba som čakala, kedy mu niekto na tom zozname povie: screw you and your stupid list. Prišlo mi nerealistické, že všetci mu boli takí zhovievaví. A opakované hit&run, ešte prvé tri sa dali zožrať, ale ostatné iba kričali po nedostatku kreatívnosti, aj keď by vsádzali na-princíp opakovania zdôrazňuje pointu. No ale napokon, to predsa len také zlé nebolo (hlavne kvôli Cataline). Celkom fajn oddychovka. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Je to taková oddechová pohodička. Když je člověk unavený a příjde domů po celém dni, tak je skvělé si dát jídlo a k tomu si pustit tento seriál a pobavit se u toho:-) Seriál se mi líbí protože jako celek může i inspirovat k lepšímu chování, ale to jak zábavným způsobem je to podáno je ještě lepší. Líbí se mi vypracování postav, zvlástě mluvím o Randym a Krabákovi, jsou to takové dvě postavy které tomu dodávají to co se mi na tom líbí. Například Randy čas od času "vyplodí" nějakou absolutní hloupost, a to ten seriál krásně vyplňuje. 90% :-) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Earl setřel los s výhrou 100 000 dolarů a srazilo ho auto, 10 vteřin štěstí bylo pryč, stejně jako výherní los. V nemocnici mu manželka podstrčila k podpisu rozvodové papíry a krátce na to si vyslechne v TV radu od Carsona Dalyho „Věřím, že co se má stát, to se stane. A tak se taky snažím žít. Děláš dobré věci a dobré věci se stanou i tobě. Děláš špatné věci a ty se ti pak vrátí. Karma.“ A v tu chvíli mu to dojde, sepíše seznam co kdy komu provedl a v okamžiku, kdy začne napravovat první špatnost, mu jeho šťastný los přistane u nohou. Potvrzení, že zvolená cesta dobra je ta správná. Karma. Není to sice humor přesně podle mého gusta, ale zvykla jsem si velmi rychle. A to jakým způsobem Earl řeší zjevně nenapravitelné záležitosti, to vážně nemá chybu např. „Vzal jsem vám syna na dva roky a jediný způsob, jak vám ten čas vrátit je dát vám další dva roky na tomhle světě.“ nebo „Vzal jsem ti jedinou příležitost dát touchdown. Musím ti ji vrátit“ Zdá se Vám to nemožné? Tak Earl a jeho karma vás přesvědčí, že to není problém. A mimochodem, tahle karma a k ní seznam osobních svinstev, které je potřeba napravit, to není vůbec špatný nápad a nejenom pro seriál. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)
  • Earl (Jason Lee) vychází ze samotky a nemá vousy, jen strniště, což neodpovídá 60 dnům, během kterých byl na samotce věznění. (dc125)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama