Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

jandula00 

všechny recenze uživatele

ježiš to je ptákovina a přitom je to taková škoda. Příběhy o Darwinových cenách by mohly být fakt vtipné a zajímavé..možná i poučné. Ale konkrétně tohle zpracování mi přišlo fakt odflinknuté a dost nudné. I když mam W. Ryder vyloženě ráda, ani tohle nezachránila...Třeba se ale někdy dočkáme pokračování. protože se lidi budou zabíjet pravděpodobně i nadále..snad bude lepší! ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Metallica a Boriči mýtov boli zaujímavý a celkom potešili. Námet bol taktiež výborný ale celkové spracovanie ma trochu sklamalo. Chýbal tomu nejaký ten hlavný smer, ktorým sa to celé uberá... Na konci keď som si v hlave prešiel ešte raz celý film, prišlo mi to ako neuveriteľná zlátanina Darwinových prípadov, z ktorých sa režisér snažil vytvoriť nejaký ten záver a aplikovať to na dolapenie zločinca. Budiš 51% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak skělý nápad a tak dobré obsazení a vzniklo z toho devadesát minut nudy... Ano, dvakrát jsem se pousmála kancelářské okno a ryby v okně), ale jinak je to zkrátka úplně o ničem. Copak už nevznikají komedie, které obsahují černý (britský) humor? Tohle je paskvil oscilující mezi americkou rádobykomedií a romantickým filmem s prvky thrilleru. Jo, takhle absurdní to je. Víc snad není nutno dodávat. Tenhle film stojí (a bohužel zároveň i padá) na hlavním hrdinovi. Ať už jde o jeho šestý smysl nebo hemofobii. Plus účast Metalliy a Lawrence Ferlinghettiho (jo, fakt je to TEN beatnik). Víc ale tenhle film divákovi nenabídne... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý příběhy o adeptech na Darwinovy ceny mě hodně bavily. Sice většina z těch příběhů je notoricky známá, ale jsou to tak šílený situace, že to snad nemůže nepobavit. Bohužel mezi těmahle scénkama se nic moc zajímavýho neděje. Prostě se tam odehrává takovej 1000× omletej romantickej příběh o tom, jak se dva lidi, co se ze začátku nemaj zrovna moc rádi, nakonec daj dohromady. Komedie to neni špatná, ale souhlasim s tim, co už tady psali ostatní. Je to dost nevyužitej potenciál. Potěšila účast mejch oblíbenejch "bořičů mýtů". A kdyby do filmu zakomponovali tu slavnou akci, když cikáni v Kladně kradli nosníky v nějaký tovární hale a spadla na ně střecha, hvězdičku bych přidal :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Násilně roztáhnout a nadto rozpitvat jednořádkové "fóry" (tzn. notoricky známá hloupá úmrtí) na několikaminutové scénky se málokdy povede, no ani tady se to nevyplatilo. Nadřazená zápletka, kdy se zakřiknutý nekňuba posedlý bezpečím pokouší sestavit psychologické profily kandidátů Darwinových cen a zjistit, co mají společného, pobrala vtipnosti ještě méně a ve své romantické rovině nefungovala vůbec. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama