Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

mutace odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec válečných filmů, ale již dlouho jsem nabyl tak znechucen. Normálně osudy hrdinů dost prožívám, ale v tomto případě se mi to ani dost málo nedařilo. Trapně patetické hlášky, které vypouštěli umírající vojáci z úst, ve mně vyvolávaly pocity typu „Zavři hubu a chcípni“. Ani nejapné a bezduché tlachání o tom, co budou dělat, až se vrátí domu, kredit filmu nijak nevylepšilo. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Rádoby srdceryvný příběh amerických vojáků, kteří jsou poprvé konfrontováni se smrtí tváří v tvář, natočený rádoby dokumentárním stylem v levných kulisách s "civilními" rádobyhereckými výkony podle rádobydobrého scénáře. Zdá se vám těch rádoby nějak moc? Já ještě přidám, že je to rádobypokus o moderní válečný film, který ale bohužel nevyšel a slogan na obalu DVD "Boj o přežití" se vyplňuje doslova. Sledování filmu je skutečným bojem od začátku do konce. Ještě, že jsem to přežil. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o Američanoch v Iráku? WTF? To bola moja prvá reakcia, keď som o tomto filme čítal tu na CSFD. Bol som však milo prekvapený. Samozrejme je to nízkorozpočtovka, to zistíte behom 2-3 minút, ale je vydarená, výbuchy slabšie ale neva, plno vystrielanej munície a mŕtvych na oboch stranách. Najviac sa mi z akcie páčila prestrelka pri stanici a záverečná prestrelka a bitka na nože. Takže dávam 3* a 4* pridávam kvôli hodnoteniu, tento film si ho zaslúži vyššie. ()

Avicii 

všechny recenze uživatele

Vojáci se od začátku do konce skoro ani nezastaví, jelikož jsou neustále pod nepřátelskou palbou, teroristi na ně pálí vším možným: kulomety, minomety, RPG... nejlepší scéna: závěrečná bitva ve které zbylým vojákům dojde munice a oni nakonec vyrazí na skupinku teroristů jen s noži, to byla divočina! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mi to pripadalo ako, nízko rozpočtový projekt na ukázanie širokej verejnosti konflikt na blízkom východe. Samozrejme by sa to nezaobišlo bez srdcervúcivh scénok, amerických patriotoch. To, že tam tý chlapci umierajú a ani nevedia prečo to už sa do podobných filmov akosi nedostáva. Aj napriek tejto propagande je film v celku znesiteľný a pozerateľný. Moje hodnotenie posúvajú mierne vpred akčné scény, ktorých ale na druhú stranu mohlo byť trocha viac. 45% ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama