Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady s nikým přít, že jde o neokoukaný námět a tudíž v něm určitě mnoho lidí najde zalíbení, ale že by byl originální??? Snad to chtělo o něco lepší herecký výběr a i já bych ještě jednu hvězdu přihodil, ale Jessica Alba nikdy zřejmě nebude patřit mezi špičkové herečky, protože ona dokáže diváky okouzlit především svým ksichtíkem a ženskými tvary. Jako určitě bych si dal od ní taky říct, kdyby za mnou skočila do vany, ale jako režisér bych jí do podobných kousků neobsazoval. Hayden Christensen se pomalu zlepšuje, ale ještě má značné reservy – nicméně patřil k tomu nejlepšímu. Závěrečné rozuzlení se mi líbilo, ale bylo dost předvídatelné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Těžko najdete sadističtějšího scénáristu než dvojitého debutanta Joby Harolda. Představa, že budete při operaci (srdce) celou dobu při vědomí, je naprosto strašná, ale tím Joby mučení svého hrdiny teprv začíná. Divákovy nervy naštěstí napíná podstatně méně, ale stále slušně a nabízí mu chytré komorní cvičeníčko v odvádění jeho pozornosti. Hayden (uspaný pacient je pro jeho mdlý herecký rejstřík ideální role) i Alba by mu měli líbat nohy zato, že si díky němu mohli do filmografií připsat konečně něco kvalitního. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Awake začína ako zaujímavý atmosférický psycho horor, ktorý sľubuje buď tú psychológiu, alebo nečakané dejové zvraty. Tie nakoniec ponúkne, lenže pri nich vypláva na povrch prekombinovanosť zápletky a celková béčkovosť námetu. Nebyť postavy Leny Olin a jej dilematu, film by nestál za reč. Ale atmosféru má slušnú a kvitujem Christensenovi, že sa snažil po Star Wars hľadať úplne iné herecké polohy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joby Harold .. Roztomilá hříčka. Jessica Alba & Hayden Christensen spolu a navíc v dobrém filmu? Nakonec téměř pravda, ale jejich výrazovou zásluhou to zrovna není. Zaujal mě tvůrčí nápad rozvedený do poměrně poutavých obrázků podepřených lahodnou(!) hudbou. Nastaví se rozměr a několikrát se obrací do jiné roviny .. no nenudil jsem se a střízlivá délka rozhodně prospěla. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Awake celkem šikovně budovaný thriller s fajn prvky a nezatratitelnou atmosférou, ale na stranu druhou je zde až mnoho přešlapů, absolutních nesmyslů a bullshitu na to, aby byl film dobrý (lidé chodící na operační sál jak se jim zachce, některé zvraty přitažené za vlasy, nereálnost chování postav apod.). Z výsledku jsem pak lehce v rozpacích, protože některé pasáže působily velmi kvalitně, ale jako celek je to takové “jednou nahoře, jednou dole” a ve výsledku se řadí “jen” k průměru a nikam výš to nedotáhne. A přitom nápad je jeden z těch nejoriginálnějších, který bychom si mohli přát… ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama