Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady s nikým přít, že jde o neokoukaný námět a tudíž v něm určitě mnoho lidí najde zalíbení, ale že by byl originální??? Snad to chtělo o něco lepší herecký výběr a i já bych ještě jednu hvězdu přihodil, ale Jessica Alba nikdy zřejmě nebude patřit mezi špičkové herečky, protože ona dokáže diváky okouzlit především svým ksichtíkem a ženskými tvary. Jako určitě bych si dal od ní taky říct, kdyby za mnou skočila do vany, ale jako režisér bych jí do podobných kousků neobsazoval. Hayden Christensen se pomalu zlepšuje, ale ještě má značné reservy – nicméně patřil k tomu nejlepšímu. Závěrečné rozuzlení se mi líbilo, ale bylo dost předvídatelné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Divím se tomu, poměrně vysokému, hodnocení tady. Na ty tvářičky se sice kouká dobře (mám na mysli samozřejmě Christensena a Albu), jediný opravdu hrající je tu však Terrence Howard. Scénář je na první pohled promyšlený, ale jakmile se člověk jen trochu zamyslí, jedná se o tak uměle vykonstruovanou záležitost, že běda. Představit Jessicu Albu jako milující přítelkyni, a pak z ní lusknutím prstu udělat mrchu není žádný majstrštyk, ale scénáristova neoriginalita. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po Derailed ďalší chytrý námet, zazdený nie až tak chytrým režisérom. Weinstein Bros. opať šetria na režisérovi a myslia si, že k tomu aby urobili dieru do sveta, im stačí zaujímavý scenár a dobré herecké obsadenie. A opäť končia niekde na hranici medzi kino prepadákom a DVD releasom. Awake má osobitú atmosféru, čo je fajn, a Hayden Christensen už zahral aj horšie, no „veľké zvraty“, meniace význam predošlého deja, sú rovnako ako v Derailed rozpačité, a čo je ešte horšie, miestami predvídateľné. Čím menej amerických tuctových thrillerov ste videli a čím viacej piva si pred Awake dáte, tým menší s ním bude mať problém. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mých hodně oblíbených, co se béčkových thrillerů týče. Může za to originální námět a jeho ještě lepší využití a emoce, které člověkem mávají, když tomu všemu přihlíží. Autentická atmosféra se vážně povedla, psychologično a trochu nadpřirozena taky nechybí. Opravdu zajímavý snímek s úžasným dějem, který vám zaručeně na konci vyrazí dech. Koukáte na něj a myslíte si, že mu rozumíte, ale omyl. Konec vám vaší doměnku vyžene z hlavy jedna dvě. Všechno se převrátí a vy poznáte pravdu, kterou jste nečekali. Tady přesně vidítě, že proto, aby vznikl dobrý film, není potřeba extra speciálních efektů a hromady peněz, ale pouze originalita. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)

Reklama

Reklama