Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (454)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námětem vůbec ne špatné, založené na opravdu originálním nápadu, jenže na můj vkus příliš zrežírované a zahrané na efekt. A vlastně totéž můžu vytknout i scénáři. Aby v mých očích film fungoval, musel by se vzdát tradičního hollywoodského thrillerového rámce a musel by mít o poznání kvalitnější herecké obsazení. Takhle je to sice stylová, ale pozérská hra, kde logika v některých momentech dostává zabrat. Celkový dojem: 45 %. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

o tomto filme som nevedel, naďabil som na neho náhodou a nemal som žiadne očakávania ani tušenia - o to silnejšie na mňa zaúčinkoval, natrafiť na originálny thriller v dnešných časoch v hollywoode je naozaj ťažké, je to pritom pomerne komorné, v podstate jednoduché, no o to účinnejšie - atmosféra v niektorých pasážach je naozaj hustá a film je až "nepríjemné" sledovať... a potom tie zvraty! veľmi fajn nenáročné no priamočiare žánrové prekvapenie; ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Příběhový potenciál tam je, ale tím to bohužel končí. Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, chtělo by to lepšího rejžu i scénáristu. V těchto směrech je film opravdu na nízké úrovni a je to škoda. Nicméně vyloženě zklamaný taky nejsem, Jessica s Christensenem to odehráli solidně a díky slušné stopáži jsem se nenudil, takže nakonec za 3 hvězdičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka s jedným známym a veľmi dobrým plotwistom. AWAKE je film, ktorý prichádza s naozaj obyčajnou zápletkou strachu z operácie a anestézy. Tento film ma dosť prekvapil. Spočiatku som si nedokázal predstaviť v čom bude pointa filmu, ale v závere som bol úplne šokovaný a nadšený. Odporúčam si dopredu nečítať o čom tento film je. Zaujímavý film s úžasným dejom, ktorý vám zaručene na konci vyrazí dych. Pozeráte na film, myslíte si že mu rozumiete, ale omyl! Koniec vám vašu domnienku vyženie z hlavy jedna dve. Všetko sa pomotá a vy uvidíte pravdu, ktorú ste nevideli a a ňu vidieť nemohli. Vrelo tento film odporúčam. Vynikajúci dej, ktorý ku koncu vygraduje až do nebies. Viac ako presvedčivé výkony Haydena Christensena a Jessici Alby, proste hodina a pol strhujúceho filmu a dych vyrážajúceho vyvrcholenia. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)
  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama