Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý počin. Ústřední dvojice Alba-Christensen sice nepatří zrovna do kategorie mých oblíbených, ale tady mi kupodivu nevadili. Téma samo o sobě patří k jedné z mých nočních můr - představa operace "naživo" mě plní děsem víc, než cokoliv jiného, takže když do Christensena poprvé řízli a on podvědomě zařval, tak jsem se chtě nechtě otřásl. Nicméně byl jsem zvědav, jak to bude pokračovat dál a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán. Krimi zápletku, která byla velmi povedená a vyjasněná kazil snad právě jen ten proces jejího osvětlování - tu duchařskou (či jakou?) vložku si mohli tvůrci odpustit a dojít k vysvětlení jinou cestou, ačkoliv přiznávám, že mě žádná nenapadá. Nicméně proto nejspíš netočím filmy.:D Každopádně příjemné překvapení. 80% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příběhový potenciál tam je, ale tím to bohužel končí. Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, chtělo by to lepšího rejžu i scénáristu. V těchto směrech je film opravdu na nízké úrovni a je to škoda. Nicméně vyloženě zklamaný taky nejsem, Jessica s Christensenem to odehráli solidně a díky slušné stopáži jsem se nenudil, takže nakonec za 3 hvězdičky. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joby Harold .. Roztomilá hříčka. Jessica Alba & Hayden Christensen spolu a navíc v dobrém filmu? Nakonec téměř pravda, ale jejich výrazovou zásluhou to zrovna není. Zaujal mě tvůrčí nápad rozvedený do poměrně poutavých obrázků podepřených lahodnou(!) hudbou. Nastaví se rozměr a několikrát se obrací do jiné roviny .. no nenudil jsem se a střízlivá délka rozhodně prospěla. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mých hodně oblíbených, co se béčkových thrillerů týče. Může za to originální námět a jeho ještě lepší využití a emoce, které člověkem mávají, když tomu všemu přihlíží. Autentická atmosféra se vážně povedla, psychologično a trochu nadpřirozena taky nechybí. Opravdu zajímavý snímek s úžasným dějem, který vám zaručeně na konci vyrazí dech. Koukáte na něj a myslíte si, že mu rozumíte, ale omyl. Konec vám vaší doměnku vyžene z hlavy jedna dvě. Všechno se převrátí a vy poznáte pravdu, kterou jste nečekali. Tady přesně vidítě, že proto, aby vznikl dobrý film, není potřeba extra speciálních efektů a hromady peněz, ale pouze originalita. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom měli správně vycházet ze žánrových škatulek CSFD, tak by tenhle film byl spíš romantický/drama/mysteroizní/thriller. Přičemž první půl hodiny se držíme jen prvních dvou škatulí. Následně přichází ono mysteriózno a nedlouho nato máme před sebou thriller. Tenhle vývoj je největší doménou Awake, protože díky němu se několikrát ocitneme v situaci, kdy nám dochází nápady, jak by mohl děj pokračovat a vezme se to prakticky od nuly. Osobně mě dva dějové posuny velmi příjemně překvapily, až jsem skoro zapomněl, kdo hraje ústřední role, což byl fakt, který mě na začátku filmu dost děsil. Skutečně velká pochvala za scénář. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama