Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Poměrně zručně provedená banalitka, která nechodí kolem horké kaše. Od začátku se nám zde rozvíjí příběh dvou blízkých lidí, z nichž jeden musí podstoupit transplantaci srdce. Nic zvláštního. Pak se jde na věc, na scénu přichází zvrat a vedlejší astrální dějová linka. Ta divákovi rafinovaně poskytne vysvětlení celé zápletky a jsme u konce. Film díky své morbidní atmosféře a prostředí otevřeného hrudníku dokáže zabavit divákovu pozornost celkem slušně, přestože jsou zde na první pohled patrné logické chyby. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý, originální a ke všemu nemálo nepříjemný thriller s perfektní ústřední dvojicí Jessicou Albou a Haydenem Christensenem (kdo by to byl býval řekl). Během sledování jsem nevěřícně koukal na obrazovku s nepříjemným mrazením v oblasti hrudního koše. Už samotná skutečnost, že při transplantaci srdce jste při vědomí, paralyzovaní a vnímáte vše, včetně veškeré bolesti, je dost šílená (a zde tak perfektně a detailně převedená na plátno) na to, aby se člověk po zhlédnutí Awake začal bát i umrtvení u zubaře. Jsem rád, že Jessica i Hayden konečně něco uhráli, jen by Jessica občas ty šaty shodit mohla a Hayden by si mohl lépe vybírat role, nejlépe hodně podobné. Se zbytkem i lhostejným hudebním doprovodem jsem byl spokojen. Sice mi Probuzení způsobilo velmi nepříjemně strávený večer, ale naprosto zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom měli správně vycházet ze žánrových škatulek CSFD, tak by tenhle film byl spíš romantický/drama/mysteroizní/thriller. Přičemž první půl hodiny se držíme jen prvních dvou škatulí. Následně přichází ono mysteriózno a nedlouho nato máme před sebou thriller. Tenhle vývoj je největší doménou Awake, protože díky němu se několikrát ocitneme v situaci, kdy nám dochází nápady, jak by mohl děj pokračovat a vezme se to prakticky od nuly. Osobně mě dva dějové posuny velmi příjemně překvapily, až jsem skoro zapomněl, kdo hraje ústřední role, což byl fakt, který mě na začátku filmu dost děsil. Skutečně velká pochvala za scénář. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý počin. Ústřední dvojice Alba-Christensen sice nepatří zrovna do kategorie mých oblíbených, ale tady mi kupodivu nevadili. Téma samo o sobě patří k jedné z mých nočních můr - představa operace "naživo" mě plní děsem víc, než cokoliv jiného, takže když do Christensena poprvé řízli a on podvědomě zařval, tak jsem se chtě nechtě otřásl. Nicméně byl jsem zvědav, jak to bude pokračovat dál a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamán. Krimi zápletku, která byla velmi povedená a vyjasněná kazil snad právě jen ten proces jejího osvětlování - tu duchařskou (či jakou?) vložku si mohli tvůrci odpustit a dojít k vysvětlení jinou cestou, ačkoliv přiznávám, že mě žádná nenapadá. Nicméně proto nejspíš netočím filmy.:D Každopádně příjemné překvapení. 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)
  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)

Reklama

Reklama