Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Nezáživný animák, který stál na cestování v čase a i když poukazuje, že lze změnit budoucnost, tak v mnoha situacích tu skutečnost ignoruje. Ač se to dá ještě pochopit, když si uvědomím "cílovku" tohoto filmu. Avšak i děj samotný zde není bůhví co, postavy též, vtipu minimum a animace je jen obstojná. Celkově slabší dílo a jen 2z5. ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

ROBINSONOVI-Walt Disney, už jenom jeho jméno v titulcích zaručuje že se budete skvěle bavit . Musím říct že když jsem jej viděla poprvé tak jsem se zezačátku filmu nudila,poté co se dostal Lewis do budoucnosti se mi to začalo líbit a u konce jsem bulela jako hladové mimino. Prostě jsem si tenhle snímek zamilovala,filmy typu (jak já říkávám )vracečky mám moc ráda. Na takové filmy musíte hledět víckrát aby jste ho uplně pochopili, už jenom ten začátek kdy Lewisova máma odloží jej jako malé mimčo k dětskému utulku a uteče poté co ji poleká nějaký zvuk aniž by zaklepala a alespoň upozornila někoho v domě že venku na dešti leží překvapení,koho by napadlo že se za tím zvukem který ji vylekal skrývá právě Lewis,její syn tedy poněkud starší který se vrátil z budoucnosti aby ....ale né víc psát nebudu to by jste potom z toho filmu nic neměli kdybyjste si přečetli jak to skončí. Teda aspoň ti co jej ještě neviděli.A pamatujte si-ZAPOMEŇ NA MINULOST A BĚŽ STÁLE KUPŘEDU- .-) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pixar na špici současých animáků, pak Disney je bohužel na opačné straně. Jejich filmy se podobají jako vejce vejci, chybí v nich humor, který pobaví i někoho nad 10 let, naopak překypují kýčem. Robinsonovi jsou v podstatě sci-fi o cestování časem, nechybí zde různé časové linie, měnění budoucnosti i minulosti a v podstatě všechno co na tomto subžánru sci-fi miluju. Jenže co je to platné, když hlavní hrdina je stejně nesnesitelný génius jako Jimmy Neutron, když je celý film přeplněn kýčem, moralizováním, rodinnýmy hodnotami a navrch je všechno zabitý dětinskou pastelkovou animací. Dvě hvězdičky dávám za můj milovaný žánr a ze pár scén z temné budoucnosti, jinak animák o ničem. ()

Petrozkoz 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu fakt neni jasný, pro koho je. Děti budou zmatený a dospělý se budou 96,5 % filmu nudit. Je tam sice určitě pár světlých bodů (každopádně meeting s rodinou uprostřed filmu a celkem mě pobavil i bezradnej tyranosaurus v rohu u domu), ale ve srovnání s ostatními současnými animovanými filmy nachází se tento zcela jistě pod průměrem. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Spousta barviček a snaha o originalitu v každé vteřině filmu. Otravní hlavní hrdinové, šílený děj (s největším použitím slova "časoprostor" ve scénáři na světě, to už nic nepřekoná!) a na rok 2007 dost obyčejná animace. Jediné, co se mi v podstatě líbilo byl ultra divný pán s buřinkou a ultra divný šprýmovací dědula, jehož zuby ukradl žabí zpěvák z žabího big bandu. Mindfuck! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • V originálním znění původně Wilbura namluvil Daniel Hansen už před více než pěti lety. Když se později prováděly změny, musel do studia přijít mladší hlas Jordana Frye. (imro)
  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)

Reklama

Reklama