Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Vůbec jsem netušil, do čeho jdu. Dokud ale v popisku figuruje „Disney“, vždy je to pro mě aspoň malá motivace tomu dát šanci. » Pozitiva: Vzít si téma cestování v čase a paradoxů si žádá „kuličky“, které i přes nějaké malé odchylky Disney zvládl ukočírovat, i když opět svým vlastním způsobem. Děj si drží neustálé tempo a člověk se tudíž ani nestíhá nudit. Plus po celou dobu vládne dějem jedna velká sympatie. » Negativa: Předvídatelnost a humor, který funguje jenom místy a staví až na zbytečně velké ztřeštěnosti. Nejde celkově o nic doslovně geniálního, ani kdo ví jak originálního. » Celkově: Maličko neprávem podhodnocený kousek od Disneyho, který si troufá na komplexní téma a nakonec dává dohromady průměrnější, ale sympatický a zábavný animovaný film, jenž dokáže i zajímavě dojmout. » Mé hodnocení: 60% » Viděno: Na Nova Cinema. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Robinsonovi. Příběh outsidera Lewisa, co vyrůstá v dětském domově, není zas takovým průšvihem, jak by se mohlo zdát. Faktem ale zůstává, že upřímnosti a co do vyvolání emocí, se takovým "pixarovkám" nevyrovná ani náhodou. Díky cestování časem se náš hrdina dostane do budoucnosti, kde se setká se ztřeštěnou, dosti početnou rodinkou Robinsonů. A zde už se naskýtá problém-po skončení snímku, divákovi neuvízne v paměti ani jedna z postaviček bláznivé rodinky. Marně jsem vzpomínal a v mysli mi zůstalo jen pár ztřeštěných scének. A to je koneckonců, problém celého snímku. Pokud najdete klad, tak je hned na druhé straně vyvážen záporem. Humor je chvílemi zábavný, ale některé vtípky jsou zase zatraceně dětinské. Ještě, že v závěru se odehraje, alespoň pár příjemných (ne)čekaných zvratů... Celkově vzato, na deštivé sobotní dopoledne jsou Robinsonovi ideální-to je vše. Ale nejhorší animák poslední doby? To ne, jsou daleko horší- Divočina, atd. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled trochu jiná cesta, než jakou se většinou vydávají Disenyho pohrobci - emočně prázdná, chudá na humor, absentují zvířátka…….ano, absentují zvířátka a ačkoliv především při znárodnění Robinsons familly tvůrci až příliš zatlačily na pilu, je to zase jednou o lidech (i když trošku fantas-magorických). Tahle „taková normální rodinka“ je sice trochu odlišná, ale určitě ne animovaný propadák, jak by se dalo vyčíst z některých komentářů. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Walt Disney co to jako mělo být, to jsi nás chtělo nas*** :-) Rodiče se u toho zabijí a ději zblázní!!! Začátek je dobrý dost ale pak to s tím šasoprostorem a rodinou "bláznivou rodinou" abych byl přesnější to už je trochu přehnané, jste byli na drogách ne??!!! A další ta scéna s buřinkou to má být parodie na co?? Polepšete se a promluvte si do duše, nedivím se že jsou děti více agresivní, po tomhle... ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Animace slušná, námět taky, ale ten scénář... mravoučnost z toho filmu odkapává jako sliz. Je to tak maximálně pro děti od pěti do deseti, které se budou určitě bavit výborně, ačkoliv některé pasáže jsou hodně ujeté (pro ty menší nesrozumitelné), některé zase docela temné. A absence humoru mi u animáku tohoto typu přijde vyloženě smutná. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Disneyho počítačový animák debutoval (30. 3. – 1. 4. 2007) na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti se sumou 25,1 mil. dolarů. Celkový výdělek se nakonec vyšplhal na 97,7 milionu. (imro)
  • Slogan firmy dospelého Lewisa Robinsona - "Choď stále dopredu" (Keep moving forward) - bol zároveň životným krédom Walta Disneyho. (Smok)

Reklama

Reklama