Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

farfalla 

všechny recenze uživatele

47. animovaný, průměrný film ze studia Walta Disneyho. Úmysl nebyl špatný. Pod heslem ´Keep Moving Forward!´ se dětem mělo vysvětlit, aby se nevzdávaly a pokračovaly ve svém započatém úsilí. Postavy však vypadají jako převzaté z jiných animáků, a tak divák spíše přemýšlí, kde je už viděl, než aby se zamýšlel nad poselstvím. Také děj je trochu příliš napumpovaný. Místy to vypadá, že scénáristé a animátoři při své práci cucali vysoce toxické tužtičky a barvičky. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na konci filmu jsem měl smíšené pocity. Hlavně jsem byl tak trochu zklamán. Příběh byl totiž mimořádně dobrý, ostatně jak už bývá u animáků vesměs zvykem, bohužel úrověň zpracování pokulhávala míle za ním. Příběh mě velmi zaujal, a myslím, že nejen mě, a navíc bylo vidět, že je všechno propojené a vše tak nějak dávalo smysl až v samém závěru. Právě kousek před koncem jsem měl z toho příjemný pocit. Z čeho jsem byl ale skutečně nejvíce zklamán, byla silně podprůměrná grafika. Animace na takto nový film, ještě ke všemu od Walta Disneyho, skutečně katastrofální. A co jsem snad postrádal u filmu nejvíce, byl vtip. Momenty, rádoby vtipné, které jsou ve skutečnosti více trapné než vtipné a hlavně nepřirozeně humorné, jsou spíše určené pro diváky předškolního věku. Takže ve finále hodnotím příběh 80%, zpracování 15% a film jako celek za 45%. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Roztomilá animovaná komedie rodinného ražení, avšak spíše pro mladší diváky. Pokulhávající animace, malinko trapné dialogy a nepříliš zajímavý příběh. Paradoxní rozuzlení časoprostorových machinací se mi naopak líbilo, ač mohlo býti více promyšleno. Nicméně je to jedna z nejslabších kreslených záležitostí, které jsem za poslední roky viděl a nemohu jinak. Na Disneyovku celkem propadák.. 60% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě animovaných filmů vás už asi žádný nemůže ohromit grafikou, protože to je prostě standard. Robinsonovi sice mají příběh, ale chybí tu třeba nějaké pořádné gagy, vtipné scény, roztomilost hlavních postav (to většinou zaručují zvířata). Film mě moc nezaujal, jsou prostě lepší. Prostě mě to nedokázalo vtáhnout do děje. Sice jsem se zase nijak moc nenudila, ale i přesto... No možná to bude taky tím, že mě animáky pomalu přestávají bavit. ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

ROBINSONOVI-Walt Disney, už jenom jeho jméno v titulcích zaručuje že se budete skvěle bavit . Musím říct že když jsem jej viděla poprvé tak jsem se zezačátku filmu nudila,poté co se dostal Lewis do budoucnosti se mi to začalo líbit a u konce jsem bulela jako hladové mimino. Prostě jsem si tenhle snímek zamilovala,filmy typu (jak já říkávám )vracečky mám moc ráda. Na takové filmy musíte hledět víckrát aby jste ho uplně pochopili, už jenom ten začátek kdy Lewisova máma odloží jej jako malé mimčo k dětskému utulku a uteče poté co ji poleká nějaký zvuk aniž by zaklepala a alespoň upozornila někoho v domě že venku na dešti leží překvapení,koho by napadlo že se za tím zvukem který ji vylekal skrývá právě Lewis,její syn tedy poněkud starší který se vrátil z budoucnosti aby ....ale né víc psát nebudu to by jste potom z toho filmu nic neměli kdybyjste si přečetli jak to skončí. Teda aspoň ti co jej ještě neviděli.A pamatujte si-ZAPOMEŇ NA MINULOST A BĚŽ STÁLE KUPŘEDU- .-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)
  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Disneyho počítačový animák debutoval (30. 3. – 1. 4. 2007) na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti se sumou 25,1 mil. dolarů. Celkový výdělek se nakonec vyšplhal na 97,7 milionu. (imro)

Reklama

Reklama