Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (498)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle pohled do duše českých "feministek," tak tedy potěš koště. Nebo to jsou opravdu všechny úspěšné ženy u nás tak krátkozraké? Čím je výjmečná ta Bára Nesvadbová, kromě toho, že je to dcera naší sci-fi legendy a měla za manžela jednoho z ministrů a plnila tak stránky nejrůznějších bulvárů? U mě totiž ten nejzákladnější fakt, totiž to, že dialogy zní, jako kdyby je napsal dvanáctiletý člověk, přebíjí všechno ostatní. Ano, občas se našel nějaký ten povedený záběr, zejména historické Prahy, ale WTF, to fakt nestačí. Metoda "teď to natřeme všem chlapům" (jo pardon všem ne - viz věta "Já vím, kdo je to Elfriede Jelinek"), je vysoce trapná a jenom potvrzuje, že ony stereotypy, proti kterým ženy tak často (ne)úspěšně bojují, jsou v nich samotných zakořeněny více než pevně. Stačí se jen podívat, že třeba Irena Obermannová je jednou ze scénáristek Ordinace v růžové zahradě. Tolik potřebný nadhled neexistuje, nebo se válí někde v hloubi jakési špinavé žumpy a vy ho musíte rozšifrovat. Jediný decentní herecký výkon předvedl Miroslav Etzler a to je taky kromě tří, čtyř záběrů kamery snad další, osamocený klad! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nudný a stupidní film, který je NAPROSTO o ničem! Žádný děj, tady nefunguje vůbec nic. Celý film jen spí se třemi muži a nakonec zůstane sama, takhle jsem se u filmu nenudil hodně dlouho. Jednu hvězdu dávám za pár vtipů, které ve filmu padly a za Marka Vašuta jako ''páva'', sice jsem si zakroutil hlavou, ale pobavilo mě to.. ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se pokoušela přečíst si nějakou knihu od Báry Nesvadbové, už si přesně nepamatuji, která to vlastně byla, možná, že právě Bestiář, ale faktem zůstává, že jsem se prokousala jen několika prvními stranami a pak knihu zahodila neznámo kam, čišelo z toho totiž tolik feminismu, arogance a sebestřednosti, že jsem jednak nebyla s to pochopit, co, proč a jak se vlastně v knize odehrává, ale také jsem okamžitě zatoužila zakroutit hlavní hrdince krkem. Slyšela jsem, že Pavlásková scénář hodně upravila, ale to na věci nejspíš příliš nemění. Už když jsem šla do kina, říkala jsem si proto: "no jo Nesvadbová", nemluvě o tom, že když jsem se z něj po tom vracela, opakovala jsem si tuhle větu prakticky neustále. Ono koukat se dvě hodiny na cácorku, která se sebou nechá zametat jako s kusem hadru, až nakonec dostane to úžasné feministické osvícení a rozhodne se chlapům mstít mně poněkud nejasným stylem, je poněkud odzbrojující. Vážně jsem totiž jednání hlavní hrdinky nepochopila! Potkat někoho jako je Alex, který mi nejdřív otříská záda o skálu a je mu prakticky jedno, jestli bude spát s chlapem nebo ženskou, vezmu nohy na ramena a je to! Myslela jsem si, že jde o to, abych s hlavní hrdinkou soucítila, ale bohužel největším psychopatem v tomhle filmu je ona sama. Copak o to, pár roztomilých scének by se ve filmu našlo, ale skutečně uvěřitelných?! Nicméně ptala jsem se kamarádky, která byla se mnou: "No pochopila jsi to? Copak by se takhle nějaká ženská chovala?" a ona mi naprosto klidně odpověděla: "No, když jsi zamilovaná..." Tady je možná odpověď - třeba se v tom skutečně spousta žen najde, ale u mě se Bestiář nesetkává s pochopením. Uznávám, my ženský jsme občas husy, ale Karolína je s prominutím úplná blbka. Je mi líto, já to nepochopila. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Romantika, vášeň, zrada, nenávist, všechny tyhle věci jsou obsahovány v tomto snímku pro ženy. Spousta českých herců, v čele se Karlem Rodenem. Slabí český film zcela bez příběhu. Danica Jurčová má v kariéře, slabé filmy a tady si zahraje pět krát manželku?! No tak to je už obdivuhodný výkon. Průměr díky Karlovi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bestseller Barunky Březinové aneb bídný bolehlav Bestiář.. Česká kinematografii se posunula na žebříku vedoucím do smrduté jímky zase o stupínek níž. Autoři jako by nevěděli, co chtějí natočit, protože nejdříve řeší v docela vážné rovině partnerské vztahy, načež prudce přeladí na komediální notu, které se však nikdo nesměje a vzniká tak absolutně nefungující spojení, jenž za pár minut vyšumí jako Celaskon. A zbude jen další Vašutův Pažout v mutaci Románu pro ženy. Tentokrát na hřadle.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • V úvodu filmu, kdy je hlavní hrdinka v dešti a větru, ulétnou jí papíry. V dalším záběru jí však ulétnou znovu. (Pepy)
  • Při nahrávání postsynchronů ne každý herec namluvil svou roli. Danicu Jurčovou a Andreu Novákovou nadabovala Andrea Elsnerová, jelikož Jurčová je Slovenka a u Novákové se tak sjednotil hlas postavy. Michala Dočolomanského nadaboval Ladislav Županič, opět kvůli tomu, že je Slovák. Evu Sitteovou a Báru Nesvatbovou nadabovala Dagmar Čárová. Sitteovou kvůli jejímu dlouholetému exilu v zahraničí a ztrátě českého akcentu a Nesvatbovou kvůli nezkušenostem s dabováním. A Barboře Beťákové propůjčila hlas Nikola Votočková ze stejného důvodu, jako u Jurčové a Dočolomanského. (funhouse)
  • Název filmu byl prý zvolen jednak podle středověké knihy o zvířatech a jejich chování a jednak podle sbírky básní Guillauma Apollinaira. (Olík)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama