Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který opravdu VOLNĚ čerpá ze skutečných událostí. Tedy alespoň předpokládám, že jisté "náhody" jsou až příliš neuvěřitelné, aby to byla pravda. Nemám nic, proti úpravě reality, pokud je to ku prospěchu filmu. Téma je zajímavé, bohužel je podané pro mě trochu vlažně a navíc mi Jennifer do hlavní role moc nesedla. Také mě trochu rozčilovaly jisté skutečnosti, které mi snižovaly věrohodný dojem z filmu. Např. Otec od rodiny by si měl víc rozmýšlet, co riskuje. Není vhodné během vyprávění příběhu odsunout jednoho z hlavních hrdinů stranou a pak po divákovi chtít nějaké emoce. Hvězdička navíc za pokus vyjevit alarmující příběh, který by měl být vyprávěn. Jeho podání je ovšem diskutabilní. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Byť se mi moc nechtělo koukat na film o Mexičanech (Mexičankách), kteří jsou zneužíváni jako levná pracovní síla nepřátelským Západem, navíc na pomezí mezi USA a Mexikem začne docházet k záhadným vraždám pohledných pracovnic, a to ve stovkách a nitky se vinou až k samotné vládě (nejen mexické)...Ale příběh mě pohltil, Lopezová, kterou až tak nemusím, je tu naprosto věrohodná a vůbec, nakonec to nebylo špatné téma. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsází na dvě známé tváře, kteří ovšem chatrný a rozvláčný děj neutáhnou. Režisér se snaží vsadit taky na kartu jakési vizuální autenticity, používá filtry, delší nájezdy,reálie , ovšem to vše má ve finále záporný efekt, jelikož každé filmové políčko navíc stojí diváka spoustu sil a energie. Film je natahován jako na skřipci a divák má podobné pocity... ať už je konec. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)

Reklama

Reklama