Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Molly 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy s Jamesem Francem nedokážu hodnotit objektivně, stačí, aby na tváři vykouzlil ten svůj neodolatelný úsměv a já jsem ochotna přimhouřit oko a šoupnout o hvězdu víc. Ale tentokrát to nejde. Rytíři nebes je film průhledný až běda, skvadra pilotů taky ničím nepřekvapí, navíc nám scénaristé jejich motivace naservírují hned v úvodu filmu, to asi abychom se už později nerozptylovali, milostná linka jakoby vypadla z nějaké telenovely... Aspoň že ty souboje ve vzduchu stály za to. Promiň, Jamesi, tady by mi nestačílo ani tucet úsměvů. Dneska palec dolů. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No, nálepka "inspirováno skutečnými událostmi" je tam fakt jen na ozdobu, protože takové manévry by si piloti v první světové válce s dvojplošníky prostě nedovolili :) Nicméně se jedná o shitload of sky action s trochou toho hrdinského patosu a romantické (always) vložky. Ale na to sere pes, hlavně, když se na to pěkně kouká a nenudí to...a finální zúčtování s hlavním záporák mě nemálo překvapilo. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky zpracovaný příběh pilotů první světové války. Jaké drama to pro ně bylo a jak statečně dávali svůj život v sázku. Efekty taky nejsou zlé a tak musím pochválit tenhle nepříliš známý kousek. Letecké souboje byly zvládnuty docela solidně a uvěřitelně, takže jsem si to plně užil. Vskutku dobrý výsledek. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi byl James Franco ještě o trochu sympatičtější a nevyvolával ve mně v první řadě dojem namyšleného frajírka, měl bych Rytíře nebes asi ještě o kus radši. Nicméně i tak jde sice o jednoduchý, ovšem slušně natočený film s výbornými bojovými scénami, které jsem si - díkybohu - užil v kině. Jean Reno nemá chybu, stejně tak musím pochváílit výběr herců pro role ostatních pilotů - hodně povedená sestava. I ten "hlavní Němec" byl dobrý. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)
  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno