Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer

Recenze (552)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Supernatural sa ukazuje byť ako nenápadný, mysteriózny seriál, ktorý sa nemôže rovnať k slávnejšiemu seriálu Akty X, ale až tak zlý seriál sa mi nezdal byť. Jeho najsilnejšie body sú v atmosfére a vizuálne spracovanej metafore. Dej okolo bratov a vzťahu k svojmu otcovi je veľmi dobre opísaný, a silnie v priebehu niekoľkých sekúnd. Čo sa týka dejovej línií, tam je to trochu slabšie. Zatiaľ čo som pozrel prvú sériu, musím povedať, že základná štruktúra sa dobre mení a celkovo nespôsobuje chaos. Hodnotenie prvej série 100 percent. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Supernatural si mne našel pomalu, avšak o to pevněji se do mne "zakousl". Sam & Dean Winchesterové jsou vskutku sympatická dvojka a jejich dobrodružství většinou příjemně epizodní i když se každou řadou nenápadně proplétá i "hlavní" příběh, jenž je však dávkován v přesně odměřených porcích. Pokud váháte, nebojte se a směle se k Lovcům duchů přidejte. Budete velice příjemně překvapeni! ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První řada: Prvních řekněme osm dílů bylo docela nudných a roztahaných. Ovšem pak přišla epizoda Rooseveltova léčebna a všechno vypadalo, jak vypadat má. Hlavní dvojice sympatická a Jeffrey Dean (Comedian) Morgan se sice objeví až ke konci řady, ale je vynikající jako vždy. Co bych ještě vyzdvihnul je hudba a efekty. Není nic lepšího, když vás honí duch a do toho vám hraje Black Sabbath, Mettalica nebo AC/DC. Oblíbené Epizody: Wendigo, Rooseveltova léčebna, Strašák, Víra, Striga, Ďáblova past. 90% ............ Druhá řada: O něco lepší než předešlá řada. Na rozdíl od první řady, která byla spíše akční a strašidelná, tato útočí hlavně na divákovi emoce (já sám jsem se jednou téměř rozbrečel). Herci hrajou čím dál líp a hudba je taky čím dál lepší. Ale najdou se i díly, u kterých jsem pomalu umíral smíchy (asi jeden nebo dva). Oblíbené Epizody: Klauna má každý rád, Návrat do dětství, Anděl pomsty( s vynikající písní od Boba Dylana Knockin' on Heaven's Door ), Drby, Bouračka, Srdce(onen slzný díl), Vězeňské blues. 95% ............ Třetí řada: Opět vynikající. První dva tři díly vynikající, pak asi dva nic moc ale další opět vynikající. Velice mne potešil díl Velmi nadpřirozené Vánoce , který skloubil atmosféru Vánoc s hororem. Vtipný díl zde taky nechybí, a tím je Smolný den v Black Rock u kterého nejde se nesmát. Oblíbené Epizody: Sedm smrtelných hříchů, Nejsou děti jako děti, Smolný den v Black Rock, Loď duchů, Velmi nadpřirozené Vánoce, Právo na spravedlivou válku, Nesmrtelný doktor. 96% .......Čtvrtá řada: Tato řada dovedla seriál k naprosté dokonalosti co se atmosféry, hereckých výkonů, hudby de facto všeho co je jen možné týče. Není zde jediný díl, ba i jediná scéna u které bych se nudil. Samozřejmně jsem se mnohokrát i zasmál, jako ostatně vždycky. Oblíbené Epizody: Všechny. 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem jen par dilu, ale docela me to zaujalo. Takze jsem nakonec skouknul celou serii. Na jednu stranu tu neni atmosfera jak u Akt X, ale zase na druhou stranu jde v kazdy epizode o jinej pripad a monstrum vzdy vidime. A ten pribeh, co spojuje jednotlivy dily, je taky vice nez dobrej, jen je v prvni serii blbe ukoncenej. Co se tyce triku, tak nadprumer a hlavni hrdinove hrajou taky docela slusne, jen me obcas stvalo to postuchovani mezi nima, protoze to rusilo hororovou atmosferu a taky mi vadila prilisna tmavost. Vetsina dilu je fakt hodne husta a nektery, i kdyz vyjimecne, trumfnou i nejaky slusny horory. Spatnejch dilu tu je skutecne jen par, zhruba 3. Mezi mysterioznima serialama se jedna o velice peknej nadprumer a je to muj oblibenej serial. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Jay Gruska, Christopher Lennertz | Produkcia: Eric Kripke, McG, David Nutter, Rober Singer, Kim Manners, Sera Gamble | Distribúcia: The WB, The CW | Štúdio: Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision || Aj keď Supernatural svojim dejom možno neohúri, svojou atmosférou trošičku určite podmaní. Mysteriózne a hororové prvky fungujú na jedničku, i vďaka skvelému soundtracku. Triky sú na seriál viac než obstojné, takže ja si hovorím: Prečo nie? ()

Galerie (3 853)

Zajímavosti (2 239)

  • V seriálu je mnoho andělů, kteří mají jména, která se většinou vyskytují v Bibli, ale některá nejsou ve skutečnosti jména andělů. Např. Zachariáš (Kurt Fuller) je v Bibli zastoupen jako mnoho osob (kněz, kníže, král...), ale žádný není anděl, pouze zmíněný Ezekiel (9. série) byl prorok, Malachiáš (Stephen Monroe Taylor) z 9. série je prorok, Bartoloměj (Adam J. Harrington) z 9. série byl Ježíšův apoštol, Jozue (Roger Aaron Brown) byl zástupce Mojžíše ve výpravě Izraelitů do země zaslíbené. (GreatestFan)
  • Ve 14. epizodě 5. série "Krvavý Valentýn" je řád andělů cherubínů popsán jako nejnižší andělský řád, jehož schopnosti nejsou určeny k boji, ale k ovládání emocí a donucení lidí, aby se do sebe zamilovali, podobně jako Amor. Cherubíni jsou ale podle některých středověkých textů 2. nejvyšší andělský řád, hned po serafínech. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama