Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Joll 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné!!Trošku netradiční humor který každý nemusí ale příznivci Balcka si přijdou na své :). Hudba dělá hodně a doslova jsem se do ústředního motivu zamiloval a z obyčejných scén dělá vtipnější než by jsou. PS: nechápu proč je tu psán Efren Ramirez tento herec je sice super, ale v tomto filmu nehraje! Skeletona hraje Hector Jimenez mimochodem velmi povedeně. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na mainstream podivné a na uvoľnenú podivnosť Napoleona príliš mainstreamové. Ale Black tu zachraňuje čo sa dá. Hess sa topí v šťavnatých audiovizuálnych, no predsa niekedy nepochopiteľne zdĺhavých gagoch, kde chýba rázny skeč, a aj tie musí so svojím komediálnym timingom ustáť Jack Black. Ale tá skvelá atmosféra voňavého a slnečného Mexica, neraz pripomínajúca rozprávanie Deppovho Don Juan DeMarca, podčiarknutá s chytľavým soundtrackom a Hessovým absurdným humorom či snaživo ambicióznym lúzrom Blackom, ma núti nejsť pod tri hviezdičky. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

První film, který se zabývá fenoménem zápasů lucha libre. Lucha libre je svébytnou mexickou variací na americký wrestling - v bezkontaktních ("nahraných") soubojích se utkávají bojovníci s propracovaným kostýmem, typickou maskou a vyfabulovanou identitou. Strohý, krutý a dvoumetrový Dr. Wagner nastupuje za burácení úryvků Wagnerových oper, přihřátý Maximo v růžové sukýnce ničí soupeře zženštilými chvaty a pohyby... Celé je to jedna velká ztřeštěná zábava, což se bohužel nedá říci o Hessově filmu, který lucha libre pouze zneužívá pro trapné eskapády Jacka Blacka. Boží zápasník je idiotské dílo, které neobsahuje snad ani jedinou doopravdy vtipnou, propracovanou či vypointovanou scénu. Zatímco Napoleon Dynamite byl zdařile šáhlou variací na idealismus a americkost filmů z prostředí střední školy, Boží zápasník je podprůměrnou komedií pod psa. ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

V našich končinách nedoceněná komedie a hlavně nedoceněný příběh. Zatímco v Mexiku zná příběh "božího zápasníka" každé malé dítě, u nás se mnozí pouze chytají za hlavu a nechápou co se to zase natočilo za "paskvil". Měl jsem tu možnost být na premiéře se 2 mexickými kamarády, kteří mě již před představením seznámili s příběhem a mýty které se kolem něj točí. Spousta lidí v tento příběh v Mexiku věří, stejně jako jinde lidé věří ve své národní hrdiny u kterých původ či existence není zcela jasná. Všechny tyto příběhy se předávají formou vyprávění z generace na generaci a proto se tedy interpretace každého příběhu liší v různých detailech. Každý si pak už jen může vybrat. Já si vybral Nacho Libre a jsem nadmíru spokojen. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Dám průměr. Je to vcelku zábavné, ikdyž bránici to netrhá. Není to ani nic extra nechutného, takže pro mne ideál. To co se děje okolo kláštera a civilu je dost nezajímavé a zavání klišém. V ringu to je jiná šťáva (hlavně trpaslíci jako Ďáblovy válečníci). A zmínění Tencious D vstupy mi nevadí. Ba naopak. Díky za ně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Okrem filmových štúdií v Los Angeles navštívili filmári aj skutočné lokácie v juhomexickej Oaxace. (MikaelSVK)
  • Text piesne, ktorú je nútený Nacho spievať na party, kompletne vymyslel Jack Black. (Smok)
  • Film bol čiastočne inšpirovaný Frayom Tormentom, alias Padre Sergio Benítez Gutiérrez - mexický kňaz, ktorý 23 rokov zápasením získaval peniaze pre svoju farnosť. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama