Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý polodokument. Ti dva cvoci na motorkách mi za tu cestu přirostli k srdci a nakonec to byli výborní průvodci po té prapodivné cestě. Vrcholné díly se točily okolo Mongolska, ale celkově to bylo na hodně vysoké úrovni. Z toho počinu je cítit nadšení a oddanost věci. I přes všemožné průsery jít - jet dál, o to tady šlo. Doporučuju všema deseti. P.S: A mám pár nových tipů na výlety i tady po republice a nejbližším okolí. ;) ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, na tenhle seriál jsem začla koukat protože mám lehkou (rozuměj těžkou) slabost pro Ewana, nicméně mě až zaskočilo jak moc mě seriál bavil. Doslova jsem hltala každý díl - od příprav až po samotnou cestu (i když cestování bylo přece jen zajímavější). Všichni zúčastnění mají můj obdiv, že se do něčeho takového vůbec pustili. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Famózní a nevtíravé. Skutečně jsem nečekala, že to bude mít až takovou kvalitu. Velmi se mi líbí, že celou cestu sleduji jejich očima.. Nejsou to jen historické fakta a informace, ale je to skutečně cesta neznámou krajinou, poznávání nových lidí a kultur zajímavým a osobním způsobem. Není to jen o tom, že se tam nějaký dokumentarista vypraví a doveze sice skvostný materiál, ale už tomu nedodá tu duši, ale pouze ta fakta. Díky tomuto reality-show dokumentu jsem měla možnost poznat opravdového a zcela obyčejného člověka Ewana McGregora. Nevěřila bych, že ho jeho sláva vůbec nepoznamená. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jo... tak při sledování tohohle počinu, jsem hned dostal chuť něco takovýho podniknout. Tomuhle se řiká zážitek. Těšil jsem se pokaždé na další díl a to je to vlastně jen dokument. Je to prostě velice poutavé. Ewan je sympaťák a jeho kámoš Charley taky. Je tu spousta zajímavých situací a krasných scenérií. Trošku mě zklamalo akorát, že tam nebylo víc Česka, jen taková zmínka vlastně. Ale za to taková Road of Bones byla neopakovatelná. Díky Gazymu, že mě k tomuhle přivedl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť polovičatý cestovateľský dokument, v ktorom sa slávny herec a jeho kamoš zastavia aj v Čechách a na Slovensku. Prejdú v podstate celú zemeguľu, no z kultúry a života či stravy v jednotlivých krajinách sa dozvieme pramálo. Viac sa sústredíme na motorky, nie najlepší stav ciest a vyplakávanie. Predovšetkým Ewan nezvládal akúkoľvek ťažšiu chvíľku, dokonca aj na kolotoči sa skoro pokakal. Všetko je síce ladené do toho ako dvaja chlapi na motorke obídu celý svet, lenže až príliš sa do centra pozornosti dostáva aj tzv. podporná skupina, ktorá ide celý čas za nimi a je pripravená im kedykoľvek pri rôznych nástrahách pomôcť. To samozrejme uberá na celom tom čare, koľko toho títo Briti dosiahli. Za ich peniaze by takýto dokument natočil asi ktokoľvek, kto vie naštartovať motocykel. P.S. Dokument má 10 častí, žiaľ tu na čsfd niekto uviedol len sedem... https://dokumenty.tv/dlouha-cesta-komplet-1-10-dokument/ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)
  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)

Reklama

Reklama