Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nepatřím mezi motošílence a možná právě to je ten důvod, proč mě Long Way Round vyhovuje. Nejde o žádnou hlubokou sondu do světa motorů, hadiček, oleje a drsných motorkářských řečí. Dva týpci si prostě vyjeli na túru kolem světa a vzali s sebou i doprovodný tým filmakerů, takže jsme z jejich cesty mohli něco pochytit i my. Jde spíš o momentální psychické rozpoložení cestovatelů,vznikl dokument o životech obyčejných lidích očima dalších vlastně taky úplně obyčejných lidí(ať je Ewan slavný jak chce, mezi kazachstánskými koňáky o něm nejspíš nikdo nikdy neslyšel a na Sibiři by sám přežil asi stěží, zatímco rodilí ,,neslavní?" by ho strčili do kapsy), krásná příroda, všechno pěkně natvrdo, žádná cenzura..moc pěkná věc... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výtku bych směřoval akorát k formátu, resp. 10-dílné variantě, kde jsou celé 2 díly věnované (fakt zdlouhavé) přípravě a finální závěrečný je zase úplně zbytečná "1 year later" rekapitulace, což sice zní docela zajímavé, ale nic nového tam v zásadě kluci už neřeknou. To mezi tím je ale supr čupr dobrodrůžo, které možná není tak bezprostřední jako české expedice disponující daleko menším rozpočtem a hlavně schopnostmi si leccos opravit, ale nechybí tomu nejen řada wtf momentů (Igor), ale především působivý elán a různorodé emoce. Zejména Ewana, který viditelně nebyl do té doby na nic podobného zvyklý, bylo zajímavé sledovat, jak od neustálých obav a celkové emocionální nestability postupně přešel do "nic mě nerozhází" fáze a začal si užívat i ty největší překážky. Možná tím působil občas otravně, ale rozhodně po lidské stránce uvěřitelně. Jeho parťák Charley je prozměnu typ člověka, co drží člověka nad vodou i nejtemnějších chvílích a skvěle se spolu doplňovali. Oproti trabantům je tady větší focus na lidi a motorky. Osobně bych ocenil více doprovodných záběrů, ale pravdou je, že v roce 2004 nebyly drony a kvalita přenosného vybavení nebyla nijak extra valná. A asi i proto Long Way Round působí vizuálně občas trochu chudě, obrazově na úrovni lepšího home videa a to i navzdory jinak profesionálnímu střihu. Nevadí, cestopis i tak parádní a těším se na pokračování. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument, který ukazuje nejen krásy našeho světa, ale zároveň to, že i takové celebrity jako Ewan McGregor jsou jen lidé a mají deprese a zdravotní problémy a je jim smutno po manželkách. Jen kdyby se pořád nepokoušel schovávat s tou cigaretou..."Ewane! My to na tebe stejně víme!" :D ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I přes ty útrapy, vyčerpání a různá nebezpečí, kterou tuhle partičku sympaťáků potkaly na jejich dlouhé cestě, jim jednoduše závidím. Celý dokument je koncipován jako domácí video z cesty dvou kámošů a je díky tomu o to živější. Charley a Ewan jsou neuvěřitelní pohodáři a jejich nápad vysoce oceňuju. Skvělý dobrodružný dokument ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a "jeho divný kámoš" jsou naprostí magoři, jinak by se asi neodhodlali vyjet na takovou šílenou cestu kolem světa... Tenhle seriál mě baví, ať už se to týká vtipných momentů ve východní Evropě a dále (např. týpek s arzenálem, že by se za něj nestyděl ani nájemnej vrah... i když...), nebo jen kocháním krásnou přírodou. PS: jsem zvědavý, kolikrát to ještě Ewan schytá benzínem do očí, jauvajs... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)

Reklama

Reklama