Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (653)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Deti boli a budú spokojné, ale v očiach nás dospelých táto fantasy asi ťažko niekedy prekročí prah priemeru. Výborné a zaujímavé scény ako úvodná scéna s vlakom, ľadová stena s uväznenou kráľovnou či všetky scény s Astanom sa striedajú s trápnymi, kde sa deti hrajú na statočných bojovníkov. Toto je schéma ktorej sa pravdepodobne budú tvorcovia držať aj v nasledujúcich dieloch, preto je to vopred čitateľné a len ťažko nás v deji niečo zaskočí. Pozrel som si to s deťmi na tv JOJ v HD, ale bolo to utrpenie. Keď som dobre počítal, tak bol film rozdelený asi siedmymi reklamami, priemerne asi po 7-8 minút...Komerčné televízie sú majstri v tom, ako vám doslova zhnusiť zážitok z filmu a ako urobiť z dvojhodinového filmu trojhodinový. Zlaté dvd a blueray...60%. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Kdo dal těm prasatům právo točit Narnii? I kdybych byl ochoten odhlédnout od toho, že Aslan se tváří jako Santa Klaus na Coca-Cole, a že z celého filmu přetéká směs patetismu a roztomilosti, nemohu pominout, že i jako šablonovitý dobrodružný tzv. rodinný biják to je blbě udělaný film rozdrobený na nějaké ty "efekty" a "akci". Nabubřelé nic. Takže dík Disneyho kurvám teď dalších sto let nikdo Narnii dělat nebude a zůstane tu tenhle paskvil. Upozorňmuji na starší TV zpracování BBC, nejen důstojné, ale i celkově, přes svou hubenost a topornost, nesrovnatelně lepší. I když moje dcera, která na rozdíl ode mne přečetla Prince Kaspiana celého, má opačný názor. No nic: sedumadvacetiletý Kaspian a celá ta záležitost mezi ním a Zuzkou je výborný námět na muzikál v nějakém populárním pražském divadle. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to dosť slabé, ale aspoň, že ten pekný Narniovský vizuál za doprovodu skvelej Gregsonovej hudby ostal rovnaký. Nie je to už tak okúzľujúce ako prvý diel, ale stále sa to dá pozerať. Bitky, efekty, hudba, kostými, masky, výprava a podobne to všetko je opäť pekne, ale ten scenár je až príliš plochý, priamočiary, priehľadný a nevýrazný. Oblúbený soundtrack: Return of the Lion. 70% - 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prakticky totožné klady a zápory ako v predošlom dieli, jediné čo sa skutočne zmenilo su detskí predstavitelia, ktorí za ten čas stihli o niečo podrásť. Adamson sa podľa očakávaní za tie tri roky z predošlých chýb nepoučil a z údajne zaujímavej predlohy nevyžmýkal nič viac ako len neškodnú a niekedy až sterilne vyznievajúcu naivnú rozprávku, ktorej by skrátenie rozhodne nezaškodilo. Ale byť dieťa, tak som v siedmom nebi, je nutné oceniť aj na prvý pohľad zaujímavejší príbeh, čo však z toho, keď jeho veľkú časť zaberajú nie príliš zvládnuté bojové scény. Korunu všetkému nasadzuje nepresvedčivý Kaspian, ktorý má od charizmatického lídra veľmi ďaleko. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Když Zuzana (Anna Popplewell) v lese střílí po vojácích, šípy v toulci jí neubývají, ale přibývají. (Terva)
  • 130 statistů, kteří hráli narnijská stvoření, nosilo speciální obleky a každý den trávilo řadu hodin v maskérně. Designér masek Howard Berger spolupracoval během se 46 kolegy a dohlížel celkově na 4600 aplikací masek a make-upu. (POMO)
  • Výtvarník Roger Ford pracoval ve filmovém průmyslu už čtyřicet let, ale hrad krále Miraze (Sergio Castellitto), který postavil ve studiích na Barrandově, byl tím největším, co kdy navrhl. Hrad stál na pozemku o rozloze 1800 m2 a částečně se inspiroval hradem Pierrefonds, který se nachází ve Francii poblíž Paříže. Postavit jej trvalo 200 tesařům, štukatérům a výtvarníkům 15 týdnů. Pomocí počítačových efektů se velikost hradu během postprodukce ještě ztrojnásobila. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama