Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (653)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic jinýho než co se z toho vyklubalo, sem ani nečekal. Sice se jedná o celkem slušný fantasy příběhově i zpracováním, ale to co tam předvádí ty děti, to je příšerný,. ono nestačí, že se jim tam musí řikat králové a z toho největšího trapáčka se udělá král králů pro jistotu, ale ony i jejich postavy jsou příšerně napsaný, kdy pronášej nesmyslný hrdinský kecy, kterým by uvěřilo tak maximálně pětiletý dítě, dělaj ze sebe nehorázný mlátiče, kdy si hravě poradí s celou armádou nějakejch šmejdů, popřípadě si William Moseley dá duel na meče se šéfíkem záporáků a ještě k tomu všemu jsou výrazně nesympatický. Nicméně bitvy i ty souboje jsou fakt moc dobře zpracováný, působí fakt skvěle, triky takřka perfektní a hudba nadrůměrná a kupodivu ty 2 a půl hodiny uběhlo fakt neskutečně rychle, ale ty "dětský" herce fakt nedokážu přenést přes srdce, krom toho on i samotnej scénář je dosti naivně a prokouknutelně udělanej, takže 3* jsou ještě úspěch, když si vzpomenu na ty dialogy připomínající spíš parodii ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný propad od doby prvního dílu. Veškerá pohádková atmosféra, která skvěle doprovázela první díl, je nyní ta tam; a to, co dokázalo vtáhnout diváka do děje - krásná výprava a zajímavý děj - je nyní vystřídáno nudnou rutinou. Místo toho se dočkáme surových, naturalistických a barbarských bojů bez jakéhokoliv smyslu, které tvoří převážnou vatu příběhu... Kdyby byl rating PG15 - budiž, ale pokud to má fungovat jako film orientovaný na mladé publikum?! Rádobychytrácké triky s kamerou (šíp, přelety nad bojišti...) působí trapně a veškeré vizuální efekty, fantastičtí tvorové a ostatní havěť, jež je v drtivé většině případů hlavním tahákem diváků na film, je nevýrazná a kromě krásného vodního obra se úplně ztrácí v průběhu bitev. Nebýt nepatrného zlepšení hereckých výkonů hlavních tří představitelů, Bena Barnese a vynikající hudby Harryho Gregsona - Williamse, byl bych dal jednu hvězdu. Rozhodně největší filmové zklamání tohoto roku... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No je to kravina, co si budem povidat. Prvni film byl v pohode z toho duvodu, ze predloha je fakt silena pohadka a dal se brat tak i film a cloveka to bavilo. Jenze druhej dil je v knize o poznani drsnejsi a jsou tu prevazne boje a to Adamsonovi moc nejde. Ne ze by mu nesli bitvy, ty jsou natoceny velmi hezky, problem je, ze prvni 2/3 filmu vyzniva tak 90% scen nechtene smesne a to i presto, ze se film docela slusne drzi predlohy a do toho je tu navic spousta nelogicnosti. Navic, co se tyce triku, ackoliv jsou v pohode, zadnej vylozene neoslni a obcas to spis pusobi jak animovanej film. To samy v podstate hudba, povedena, ale ze zidle vas nezvedne. No a pak tu je nejvetsi kamen urazu, ctyri naprosto totalne nesympaticky maly parchanti v hlavni roli (navic osklivy), jeden horsi nez druhej, kazdej nekolikrat za film neskutecne trapne machruje, ze ma clovek chut jim rozmlatit hlavu sekerou. Po nich vam uz nevyraznej a nudnej zaporak pride jako fajn zpestreni. Jedinej, kdo snese prisnejsi meritko, je vtipnej hlaskujici trpaslik v podani Petera Dinklage. Navic ceskej dabing je neco otresnyho. Nicmene i pres vsechny ty vytky se musi uznat, ze tech 150 minut utece docela rychle a film nenudi. No tak po druhym skouknuti v originalnim zneni a s nulovym ocekavanim jsem se bavil o dost vic, takze 4*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První díl Narnie nebyl kdovíjaký zázrak, ale přece jen byl po všech stránkách přinejmenším o třídu výš než tohle chaotické pokračování. Atmosféra, tajemno a kouzlo objevování se vytratily na úkor nepovedené akce. Většina hlavních hrdinů výrazně povyrostla, což má za následek ztrátu sympatií i vůči těm sourozencům, kteří byli dříve snesitelní. Zuzana naštěstí tentokrát nedostala moc prostoru (pořád víc, než si zasloužila), Petra máme neustále chuť vyfackovat, Lucinka už není vůbec roztomilá a nejstravitelnější Edmund je tam pouze do počtu. Představitel prince Kaspiana je sice pohledný chlapec, ovšem toporný, nepřesvědčivý herec. Scénář navíc postavám předepsal dementně nepochopitelné chování a jednání. Jde sice o pohádku, proč do ní cpát nějakou logiku, ale... Je to zkrátka hloupý slepenec, kterému nepomáhá ani vcelku chudá výprava, ani poměrně vydařené efekty. Nejsem však cílová skupina, děti si mohou k mému hodnocení připočítat hvězdičku navíc. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jsou moc, jedna málo. Přesně mezi, a to jen díky trikům, výpravě a kryse s vocasem. Andrew Adamson by měl položit hlavu na špalek a navždy zmizet. Vytvořit tak nezáživných 140 (!) minut snad s takovým rozpočtem a tak špičkovou trikovou výbavou... to prostě nejde, ani když máte po ruce kvartet protivných dětí, doplněný o jednoho modýlka. Narnia 2 už není pouhou sterilitou. Je to ohnivá voda - když jí budete moc pít, umřete. 30% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Během natáčení vypadly Georgie Henley (Lucy) dva mléčné zuby, takže jí museli udělat můstek. (Borat)
  • Stanice londýnského metra, ve které dobrodružství začíná, se vůbec nenachází v Londýně. Roger Ford jej postavil v Henderson Studios na novozélandském severním ostrově. (POMO)
  • Čeští komparzisté, kteří se účastnili natáčeli scény závěrečné bitvy u vesnice Neznabohy na Ústecku, si stěžovali na špatné hygienické podmínky. Došlo to až ke dvojité návštěvě hygienické inspekce. (ondradvori)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama