Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Garson 

všechny recenze uživatele

Na tomhle komentáři nechám asi celou svou upřímnost a reálný pohled.Jennifer Aniston mě nepřestává překvapovat a kromě filmu ZKUS MĚ ROZESMÁT je tento film ZBOŽŇUJU PRACHY podle mě její nejpřibližovací film ke všední realitě.Jennifer Aniston tu hraje bývalou učitelku která žije sama zahlcena vzpomínkami na bývalého partnera a jako novou práci si zvolí uklízení domů solventních klientů,ale tato práce nepadne do oka jejím snobským přátelům kteří naoko žijí spořádaným životem,ale ve skutečnosti si nedokázali zamést před vlastním prahem.Líbí se mi že si Jennifer za každých okolností zachovává svou důstojnost,své pochopení pro ostatní i když ona je sama zklamaná a partnersky osamělá.Když jde na charitativní večer s chlápkem u kterého uklízela tak jí prozradí že on nepracuje protože je bohatý a Jennifer konečně najde někoho né jen do počtu,ale k sobě chybějící článek ke svému štěstí.Závěr měl smysl a moc jsem jí přál ten triumf kde nakonec trumfla společensky všechny své snobské přátele kteří nevěděli do čeho dřív investovat svoje prachy zatímco ona uklízela nepořádek za pár dolarů.Dávám 4* za obdivuhodnou a nezkreslenou ukázku reality. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tohle nema s komedii naprosto nic spolecneho. Pohled do zenske mysli muze byt extremne chaoticky depresivni zazitek, s nemalym potencialem hrozby neskutecne nudy a nezazivnosti. Tady se navic jedna o analyzu internich demonu hned 4 zen, kde jen marne patrate po tom, ktera z nich ma tragictejsi zivot. Cele to tak nejak zachranuje tradicne sympaticka Jennifer Aniston, ktera ma paradoxne ze vsech situaci nejhorsi, ale zvlada to s psychicky prijemne uklidnujicim pristupem. Zklamani pro me bylo ne uplne optimalni vyuziti nastineneho financniho tematu. Precijen od neceho s nazvem "Friends with Money" bych ocekaval detailni rozbor hysterickeho vztahu zenskeho mozku k penezum, kam az je schopna zena kvuli penezum zajit atd. To tady ale dostalo naprosto minimalni prostor, takze tenhle film vlastne klame nazvem, coz je nefer. 3/10 ()

Reklama

kverula 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, co má název filmu společného s tímto hořkým příběhem. Film není ani tak o penězích jako o vnímání života po čtyřítce. Postavám jsem úplně neporozuměla, jejich příběhy bych trochu dotáhla, ale to nic nemění na tom, že mě bavily. Vzhledem k pohádkovému konci, který mi tam jaksi nezapadl dávám nakonec za tři. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hořko-kyselá podívaná nad nespokojenými životy hlavních hrdinek, kterým v podstatě nic nechybí.. Jsou znuděné, jsou nešťastné, jsou vesměs celkem majetné, ale chtěly by od života "něco víc" a neví co.. Perfektní čtyřhra Jennifer Aniston, Frances McDormand, Catherine Keener a Joan Cusack.. Miluji ty jejich dialogy s manžely v autech :-D ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které v kategorii ukecaných hořko-úsměvných pohledů do života věrných kamarádek patří k těm lepším. Výborně obsazené i zahrané, se svižnými dialogy, řadou výborných okamžiků a zručně nahozenými zkratkami jednotlivých osudů. Jennifer Aniston a Frances McDormand byly ve svých rolích výborné, Catherine Keener a Joan Cusack mohly být také, kdyby dostaly trochu víc prostoru. Nenudil jsem se ani chvíli a vychutnal si každou povedenou scénu či dialog. Jen ten český název jsem nějak nepochopil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles. V době natáčení filmu zde byla nejdeštivější zima vůbec. Restaurace, kde mají Mike (Scott Caan) a Olivia (Jennifer Aniston) rande naslepo, je Fred 62, též v L.A. Dalšími natáčecími místy byly New York a Kalifornie. (SONY_)

Reklama

Reklama