Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický pořad o královně Alžbětě I., který má hvězdné obsazení: držitelka Oscara Helen Mirrenová (Alžběta) a Jeremy Irons (hrabě z Leicesteru) si zahrají po boku Hugha Dancyho v roli hraběte z Essexu. Portrét Panenské královny ve zralém věku odhaluje konflikt mezi smyslem pro povinnost a nutkáními srdce, jejími neúspěšnými milostnými románky a snahou být mocnou a nezávislou ženou bojující o přežití ve světě, jemuž dominují muži. (Viasat)

(více)

Zajímavosti (13)

Hlavní podezřelý: Poslední případ (2006) (TV film)

  • V jedné scéně Helen Mirren říká: "Nechte si tu madam. Ještě nejsem královna." Tato herečka přitom ve svých dvou projektech, které přímo předcházely tomuto filmu, ztvárnila dvě nejvýznamnější anglické královny - v roce 2005 královnu Alžbětu I. (Královna Alžběta) a v roce 2006 pak i současnou královnu Alžbětu II. (Královna), za níž obdržela Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli. (Chamyl)

Královna (2006)

  • Helen Mirren je jediná herečka, která ztvárnila obě královny Alžběty. Tu s pořadovým číslem I. v televizním filmu Královna Alžběta (r. Tom Hooper, 2005) a II. v Královně (r. Stephen Frears, 2006). (imro)

Reklama

Reklama