Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

McKeeho Lesy napadené kůrovcem sterility. Mléčné Bradavice v sukních mi svou mdlou atmosférou připomněly podobně leklé žánrové ryby (Cageův Rituál, Cry Wolf) a pokud absentují i napětí, či originalita, může jít Lucky s nějakými ševelícími hvozdy, digitálními kořínky a scénářem po polomu leda tak do háje zeleného. Když jsme u těch asociací s Evil Dead, měl se Ash chopit motorovky a v poloměru jednoho kilometru od školy všechny stromy podříznout, staré Belgie z učitelského sboru rozříznout a tu nejkrásnější studentku… ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení! Rozhodně jsem mile/strašidelně překvapen z tohoto filmu. Nízkorozpočtový horor odehrávající se jen v uvnitř a v okolí internátu oblkopený lesem. Možná by někdo namítl , že to je krapet nudné , když tam nikdo neumírá každou minutu a není vidět žádný "bubák". Ne to opravdu nečekejte. Příběh ani není kdoví jak originální (čarodějnice ovladly dívčí internát) , ale vše to vynahradí opravdu hutnou atmosférou a hostem na výsost hororě slavným - Bruce Campbell -. Narozdíl od Vesnice tady u mě zafungovalo ono tajemství a strach z lesa. Dívky nechodte tam ,nebo se nevrátíte. Sice by někomu toto nestačilo , ale pokud každý druhý horor je jen o uřezávání , sekání a zabíjení na každem kroku a kdy hned víme s čím máme co dočínění , tak toto je jako otevřít okno do zatuchlého pokoje a na chvíli nechat profouknout svěžím větrem. Přiznám se , že atmosféra co začla pomalu houstnout jsem očekávám konecnou pointu. Sice mě mírně nepřekvapila , tak si myslím , že mě pořadně mrazilo celý film. No a proč plný počet? Nebráním se pocitu , že prostě tvůrci milují jako já serii Evil Dead. Popíšu proč! Internát obklopen hrozným lesem ovládáným temným duchem/zlem. Především , ale host ve formě otce hlavní hrdinky Bruce Campbella , který se ke konci objeví se sekyrou a pořádně to tam poseká "Groovy". To za to stojí ! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Konzumní horůrek pro případ největší nouze. Děj je zcela zbytečně situován do 60. let, odehrávat se v současnosti, na atmosféře mu to neubere. Jediným výraznějším dobovým prvkem jsou snad chytlavé písničky, ale jestli zrovna tohle očekáváte od hororu… ? Příběh, který dokonale vystihuje jeho slogan („Every high school has its secrets... Evil grows there!“), měl možná připomenout – v mých očích nepřekonatelnou – Suspirii Daria Argenta. Tuto tezi podporuje rovněž zdroj tajemného zla s čarodějnickými kořeny. Odhadnout „kdo, co a jak“ vám pravděpodobně nezabere mnoho času, zpracování taky příliš neoslňuje (vyjma posledních cca pěti minut, kdy konečně dostane zaslouženou roli nabroušená sekyra :), ksichtík hlavní trpitelky je však celkem koukatelný, délka únosná a pokud vám nějaké médium s tímto filmem náhodou vletí otevřeným oknem do náhodou otevřené mechaniky, vynaložte tu nepatrnou snahu na odkliknutí “play“. Ale jak říkal Freud: „Náhoda neexistuje“, takže můžete být klidní. :) 50% Zajímavý komentář: Nick Tow ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Whoaa, tak to by byl můj sen, dostat se na dívčí internát hluboko v temných lesích. Nevadilo by mi všudypřítomné zlo, které číhá na každého, kdo se odváží opustit brány akademie a zamíří si to na zkušenou do tajemného lesa. Proč chodit do lesa, když je vevnitř tak nádherně. Hodné a ochotné učitelky, které každému nově příchozímu pomohou zapadnout mezi ostatní. A všudypřítomné dívky... člověk by se cítil jako v ráji. A kdyby náhodou došlo k nějakému nedorozumění, k nějakě ostřejší výměně názorů, vždy je tu možnost chopit se sekyry a vyřešit daný problém jednou provždy. Koneckonců sekyra k lesu neodmyslitelně patří. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)

Reklama

Reklama