Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmového vyprávění, inspirovaného skutečným příběhem, je Chris Gardner, který se živí jako prodejce drahých lékařských přístrojů na měření hustoty kostí. Vůbec však nejdou na odbyt, a tak se situace tříčlenné rodiny neustále zhoršuje. Chris, který sám vyrůstal bez otce, nade vše miluje pětiletého synka Christophera a přísahá, že ho nikdy neopustí. Kvůli dluhům se však stále častěji dostává do sporu s družkou Lindou, která pracuje na dvě směny v prádelně a je vyčerpaná. Zoufalý muž se pod vlivem setkání s bohatým burzovním makléřem rozhodne přihlásit na kurz, pořádaný prestižní firmou, Linda však nevěří, že to k něčemu bude, a po těžkém rozhodování se rozhodne opustit ho. Na jeho naléhání mu však nechá syna. Přes neuvěřitelné potíže a smůlu se Chris dostane mezi dvacet vybraných uchazečů, málem však nabídku odmítne, protože během šestiměsíčního školení nebude dostávat plat. Nakonec přijme a věří, že uspěje. Mezitím se přestěhuje se synem do levného motelu a o víkendech se snaží prodat zbytek přístrojů. I když se mu to podaří, jeho finanční situace je zoufalá. Jsou vyhozeni z motelu a po noci, strávené na záchodcích v metru, začnou přespávat v ubytovně pro bezdomovce. Chris se učí, jak získat pro firmu co nejvíc nových klientů. Bude to však stačit? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (654)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak se opět ukázalo, Will Smith umí zahrát cokoliv, přes drsného policajta, až po milujícího otce v dramatu, kterému se pořád pod nohy plete smůla. Příběh je to rozhodně nadprůměrný, ale takových už bylo o tom, jenže tohle je podle skutečnosti o tom, že když člověk opravdu moc chce, tak to vždycky výjde. Film je to hezký, docela i sentimentální, ale jako rodinný snímek proč ne. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Smutný "film zo života", ktorý vám povie, že v tom nie ste sami a že raz sa to zlepší. Melancholický, pomaly plynúci, ale nenudiaci. Motorom filmu je sústredený herecký výkon Willa Smitha, ktorý brilantne zobrazuje všetky polohy utrápeného človeka. To on snímku povyšuje nad priemer. Človek, ktorý si za mlada niečím podobným sám neprešiel, by to takto dôveryhodne nezahral. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Štěstí na dosah je docela masáž na nervy. Většinu filmu si říkáte, že taková kumulace smůly není možná a kde se teda pořád fláká to štěstí, když přece přeje připraveným a tenhle človíček připravený JE?! A nejen on, i Will Smith na tuhle roli a i když na štěstí v podobě Oscara tentokrát nedosáhl, pro mě je od této chvíle pan Herec. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl pred dvanástimi rokmi a z nepochopiteľných dôvodov som ho považoval za mierne nadpriemerný, hodný mojich troch hviezdičiek. Dnes som si ho zbežne pozrel a svoj pôvodný názor som zmenšil o jednu hviezdičku. O americkom sne sa už toho veľa popísalo i nakrútilo. Šťastie na dosah patrí k tomu slabšiemu, čo na túto tému vzniklo. Vinný nie je Will Smith, ktorý hrá do roztrhania tela, ale režisér a najmä neprirodzený rozprávkový príbeh, ktorý okrem slzopudného zámeru nemá divákom čo ponúknuť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Vo filme má Christopher mladší (Jaden Smith) päť rokov. V skutočnom živote bol kojencom. (Pat.Ko)
  • Jaden Smith, ktorý hrá Christophera, sa volá celým menom Jaden Christopher Syre Smith. (Pat.Ko)
  • Ve filmu je dobře viditelných několik reklam na leteckou společnost Pacific Southwest Airlines (PSA), která byla hodně populární díky nízkým cenám v době, kdy se film odehrává. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama