Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmového vyprávění, inspirovaného skutečným příběhem, je Chris Gardner, který se živí jako prodejce drahých lékařských přístrojů na měření hustoty kostí. Vůbec však nejdou na odbyt, a tak se situace tříčlenné rodiny neustále zhoršuje. Chris, který sám vyrůstal bez otce, nade vše miluje pětiletého synka Christophera a přísahá, že ho nikdy neopustí. Kvůli dluhům se však stále častěji dostává do sporu s družkou Lindou, která pracuje na dvě směny v prádelně a je vyčerpaná. Zoufalý muž se pod vlivem setkání s bohatým burzovním makléřem rozhodne přihlásit na kurz, pořádaný prestižní firmou, Linda však nevěří, že to k něčemu bude, a po těžkém rozhodování se rozhodne opustit ho. Na jeho naléhání mu však nechá syna. Přes neuvěřitelné potíže a smůlu se Chris dostane mezi dvacet vybraných uchazečů, málem však nabídku odmítne, protože během šestiměsíčního školení nebude dostávat plat. Nakonec přijme a věří, že uspěje. Mezitím se přestěhuje se synem do levného motelu a o víkendech se snaží prodat zbytek přístrojů. I když se mu to podaří, jeho finanční situace je zoufalá. Jsou vyhozeni z motelu a po noci, strávené na záchodcích v metru, začnou přespávat v ubytovně pro bezdomovce. Chris se učí, jak získat pro firmu co nejvíc nových klientů. Bude to však stačit? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (654)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spratek z amerického vidlákova s odulým egem se rozhodne zbohatnout na prodeji zdravotnického zařízení. Jeho nejsilnější vlastností je sobeckost, takže nechá manželku dělat dvě směny a sám se poflakuje v roli agenta s teplou vodou. Absolutně postrádá schopnost sebereflexe, ochotu alespoň se pokusit postarat o rodinu tím, že by zkusil pracovat, egomaniak v něm si nedokáže udržet manželství a záhy začne syna vláčet po ubytovnách pro bezdomovce. A pak se mu zadaří stát se makléřem a vydělávat ve zbytečné profesi. Splnění amerického snu jako ze žurnálu a zároveň jeden z mnoha filmů, při nichž mě těší, že nejsem Američanka. Smith hraje dobře, ale to je jediné pozitivum téhle typické přeslazené americké komerční limonády. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ideovo s týmto filmom dosť nesúhlasím. Americký sen v plnej paráde mi lezie na nervy vždy - navyše tu ten paradox ulica vs. maklér je až úsmevný (hlavne s prihliadnutím na krach amerických trhov). Napriek tomu a napriek lineárnemu scenáru to však nie je zlý film a aj keď si z neho zapamätám asi len jednu scénu, je súdržnejší ako rovnaká citová vydieračka DRUHÁ ŠANCA. Záležitosť, ktorá neublíži, ale v Európe zrejme ani príliš nezaboduje... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První opravdu charakterní role pro Willa Smithe a hned takovej bombastickej, civilní a reálnej výkon, úžasný, zejména to konečný potlačovaný radování, který v sobě skrývalo ohromnej pocit zadostiučinění a úlevy, bylo strašně lidsky působící, film se v podstatě opírá jen o Willa a opřít se má rozhodně o co, navíc děj založenej na nezdolný vůli, píli a víře otce a vlastně i jeho syna dokáže zapůsobit vždycky ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Již mnohokrát jsem napsal, jaký vztah mám k filmovému citovému vydírání! A to sice takový, že pokud dostanu uvěřitelné postavy, u kterých stojí zato držet jim palce, sežeru všechno i s navijákem a následně pak ještě s nezaschlými slzami v očích nadšeně uděluji pět hvězdiček a v profilu předělávám svůj top! Štěstí na dosah je zářným příkladem toho, co na mě platí! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl pred dvanástimi rokmi a z nepochopiteľných dôvodov som ho považoval za mierne nadpriemerný, hodný mojich troch hviezdičiek. Dnes som si ho zbežne pozrel a svoj pôvodný názor som zmenšil o jednu hviezdičku. O americkom sne sa už toho veľa popísalo i nakrútilo. Šťastie na dosah patrí k tomu slabšiemu, čo na túto tému vzniklo. Vinný nie je Will Smith, ktorý hrá do roztrhania tela, ale režisér a najmä neprirodzený rozprávkový príbeh, ktorý okrem slzopudného zámeru nemá divákom čo ponúknuť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Will Smith (Chris Gardner) spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se ji naučil složit co nejrychleji. (don corleone)
  • Christopher (Jaden Smith) mal počas celého filmu rovnaké oblečenie, okrem prípadov, keď ho kúpali. (Pat.Ko)
  • Původní Rubikova kostka neměla uprostřed bílého čtverečku své logo - to bylo přidáno až mnohem později. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama