Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmového vyprávění, inspirovaného skutečným příběhem, je Chris Gardner, který se živí jako prodejce drahých lékařských přístrojů na měření hustoty kostí. Vůbec však nejdou na odbyt, a tak se situace tříčlenné rodiny neustále zhoršuje. Chris, který sám vyrůstal bez otce, nade vše miluje pětiletého synka Christophera a přísahá, že ho nikdy neopustí. Kvůli dluhům se však stále častěji dostává do sporu s družkou Lindou, která pracuje na dvě směny v prádelně a je vyčerpaná. Zoufalý muž se pod vlivem setkání s bohatým burzovním makléřem rozhodne přihlásit na kurz, pořádaný prestižní firmou, Linda však nevěří, že to k něčemu bude, a po těžkém rozhodování se rozhodne opustit ho. Na jeho naléhání mu však nechá syna. Přes neuvěřitelné potíže a smůlu se Chris dostane mezi dvacet vybraných uchazečů, málem však nabídku odmítne, protože během šestiměsíčního školení nebude dostávat plat. Nakonec přijme a věří, že uspěje. Mezitím se přestěhuje se synem do levného motelu a o víkendech se snaží prodat zbytek přístrojů. I když se mu to podaří, jeho finanční situace je zoufalá. Jsou vyhozeni z motelu a po noci, strávené na záchodcích v metru, začnou přespávat v ubytovně pro bezdomovce. Chris se učí, jak získat pro firmu co nejvíc nových klientů. Bude to však stačit? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (654)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jde o jednoznačný filmový zážitek, který jsem v poslední době viděl. Nemám moc v oblibě filmy o tomto tématu. Působí vždy velmi depresivně a většinou jde spolu s herci o průměrné filmy a o ztrátu času. Tenhle film je ale nepatrně jiný. Každou vtěřinu filmu sem byl dojatý a doslova každý úspěch sem Chrisovi od srdce přál. Will Smith mě opět přesvědčil, že dokáže takřka zahrát cokoli a roli Chrise Gardnera sem mu věřil každou vteřinu na plátně. Velmi pěkný film. Dávám mu pět hvězdiček protože na něj budu ještě dlouho vzpomínat. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu…. Chris Gardner je smolař. A vy neustále čekáte, že se to otočí. Věříte. Doufáte. Stejně jako Chris Gardner. Musím poznamenat, že JE HNUS sledovat, jak padá níž a níž. Tolik neštěstí pohromadě se tak často nevidí (ani ho nevyhledávám). Bezradnost a bezmoc umocněná starostlivostí o syna není žádnej romantickej ,,slaďák“. A tak jen optimismus nešťastníka W.Smitha mi dává sílu vydržet, protože se to táhne a táhne. Když konečně přichází chvilka ŠTĚSTÍ, jsem šťasten. A to asi všichni chtěli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten správny film, keď človek chce dosiahnuť zážitok z utrpenia z boja so životom, zabudnúť na svoje starosti a dojať sa na niekom inom. Človek až žasne nad niektorými matkami roka, respektíve matkami celého žitia, ktoré sa vyserú na dieťa a už sa neukážu, no ale zároveň treba pri tej ľútosti hlavnej postavy poznamenať: prečo si nenašiel inú robotu, sen je viac ako živobytie či šťastie syna? To bolo asi riziko, ktoré by len málokto podstupoval. V každom prípade výkon Willa Smitha posúva film medzi špičky vo svojom odbore  a poučenie, že tranzimetre netreba predávať. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Will Smith (Chris Gardner) spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se ji naučil složit co nejrychleji. (don corleone)
  • Pro Willa Smithe (Chris Gardner) to byl v pořadí pátý hraný film, jehož výdělek jen v kinech USA překročil 100 milionů amerických dolarů. A šestý v pořadí debutující na prvním místě. (imro)
  • Hračka, kterou nosí Christopher (Jaden Smith) neustále u sebe, je komiksová postavička Kapitán Amerika. (Mr.Critic)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama