Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 166)

Cival 

všechny recenze uživatele

50%. Pekelně užvaněné, natahované a přitom chladné. Desítky zvratů a podrazů, ale nic co by z nich pro diváka vyplývalo. A i té akce a fórů je proklatě málo, na čemž nic nezmění ani monumentální finále. Óda na Hanse Zimmera a skvělou technickou stránku, nic víc. Výrazný propad po přechozích dvou dílech, který nezachrání ani citace Leoneho a spoooousta viditelných peněz. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zklamání, ale očekávané. Příliš dlouhé, příliš šedivé, příliš komplikované. Přehlídka digitálních efektů utržených ze řetězu, nezvládnutého střihu a šíleně nudné úvodní třicetiminutovky. I přesto se jedná o jeden z nejzábavnějších dobrodružných filmů poslední doby. Určitě jde o nejvtipnější díl (hlavně když se do konfrontace dostanou Jack Sparrow a Davy Jones), nejakčnější a s nejlepším finále. Depp hraje na jistotu, Keira je krásnější než kdy předtím a všechno kazí jedině Orlando Bloom překvapivě spolu s Chow Yun-Fatem. O Geoffrym a Billym jsem se nezmínil záměrně, neboť ty musím vyzdvihnout zvlášť. Oba dva, jak Rush tak Nighy, si každičký záběr dokáží ukradnout jen a jen pro sebe, Nighyho Davy Jonese řadím dokonce mezi TOP5 hereckých výkonů, co jsem zatím v roce 2007 viděl. Čtverka přijde docela za dlouho, tak snad dopadne lépe než průměrná trojka. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná tendence vyznačující se všemi hollywoodskými nešvary - s dalšími díly roste rozpočet, stopáž, monumentálnost, nabubřelost a emancipace (nic proti ní v rozumné míře ;-)) a klesá kvalita scénáře, počet zajímavých, vtipných a originálních okamžiků. Jako klad se s přimhouřením oka dá vzít dynamická Zimmerova hudba (i když tentokrát je oproti minulému dílu ještě mnohem víc inspirovaná, kde se dalo - slyšela jsem tam leccos od Morriconeho po Goldsmithe, ale akční motivy na pirátské "yo-ho" jsou fajn) a samozřejmě okamžiky, kdy je Jack Sparrow ve své staré formě. Bohužel, není v ní tentokrát po celou dobu, třetí film je prostě třetí film a nápady docházejí... Dávám 50% a rychle odtud mizím, než si to svoje nadhodnocení ještě rozmyslím. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Filmu v mých očích (či spíše uších) hodně pomohla výborná hudba Hanse Zimmera, třeba skladba Up is down ze soundtracků patří k mým v poslední době nejposlouchanějším. A tak když tedy konečně přišla scéna kdy dole je nahoře, tak jsem se bavil možná víc, než kdybych nebyl tak "ujetý" na filmovou hudbu. Pořád se mi líbí postava Jack Sparrowa, ale už se trochu vytrácela v tomto díle ta jeho jakoby neustálá "zdrogovaná" pošahanost. Jinak je tedy třetí díl až dost zbytečně přelidněný, zamotaný, zdlouhavý a ukecaný. To jsou asi hlavní přívlastky, které mě napadaly při sledování filmu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 40 minút (súhrnne, rátajúc v to pár scén na začiatku a záverečnú bitku) výbornej zábavy plnej vtipu, nápadov, nadupanej akcie a úžasných, fakt úžasných trikov. Zvyšok (teda súhrnne asi 2 hodiny) zbierka zbytočných a neznesiteľne (tým myslím naozaj NEZNESITEĽNE!!!) nudných kecov, drístov, žvástov, dejových komplikácií a poväčšine trápnych Deppových pokusov o humor (scény, v ktorých je Sparrow viackrát než raz, sú všetky napospol absolútne nevtipné, ba otravné). Nechápem, ako všetok ten SCENÁRISTICKÝ HNOJ mohli vôbec natočiť, "zahrať" a pustiť do kín (Bruckheimer je už asi starý a blbý a stráca súdnosť). Celkovo: ešte rozťahanejšie a nudnejšie ako dvojka. Séria tohtoročných letných sklamaní pokračuje... P.S.: Súhlas s Psemom: Rush je lepší ako Depp. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Ve scéně, kdy je rozstřílena loď pod vedením lorda Becketta (Tom Hollander), se trosky od lorda odrážejí jako pingpongové míčky, což je nesmysl, jelikož v reálu by úlomky dřeva měly přinejmenším roztrhat jeho oblečení a také ho poranit. (dom156)
  • Jacku Sparrowovi (Johnny Depp) v čase 33:38 poté, co seskočí z lodi, mluví o tom, že není žádný vítr a že by dal duši i za sebemenší zafoukání, vlají vlasy ve větru. (A7X92)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama