Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

liskam 

všechny recenze uživatele

Velice silný film, který se věnuje sportu, sebeovládání čistotou duše a mysli. Není ale tak dobrý jako "Obávaný bojovník" protože prvky vychodni filosofie je těžko aplikovatelna na západní sport. Nebo spíše pro nás méně uveritelna. Presto se mi film opravdu líbil. Byl dobře natočený a scénář, na kterem asi nejvíc záleželo se podle mého povedl. Herecké výkony také nebyli k zahození. Za mě 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, miestami niekedy však až príliš pokojne plynúca dráma o ľudských pádoch a vzletoch, životných potupách a vrcholoch; športová tematika mala len doplnkový charakter. Nick Nolte ako duchovný kantor mladého športovca bol do svojej role vybratý ukážkovo a aj mladý Scott Mechlowicz má myslím vystavané herecky aj naviac, než na komédie typu 'Eurotrip'. Zaujímavá je však práca (a výber látky) režiséra, Victor Salva sa po už druhýkrát po dvoch-troch horrorových (béčkovo poznačených, no úspešných) filmoch pustí do zaujímavého dramatického snímku, kvalitne rozhodne nie na zlej úrovni a po tomto sa hneď púšťa do ďalšej nádielky napätia. 75%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘEKNI, ŽE CHCEŠ BÝT NĚKÝM, KDO POUŽÍVÁ TĚLO A MYSL ZPŮSOBEM, KE KTERÝMU VĚTŠINA LIDÍ NEMÁ ODVAHU. A JÁ TĚ BUDU TRÉNOVAT“...... /// Film o síle ducha a filosofii života, ve kterým zní téměř každá věta, jako poučka od neuvěřitelně chytrýho a zkušenýho filozofa. ŽIVOT JE VOLBA. Příběhu už z toho důvodu není moc co vytknout. Pod všechny ty ,,pravdy“ se podepíšu a jistě i všichni, kteří někdy sportovali (nebo aspoň chvilku žili). Ale všechno se mi to zdá takový…. cílený, tlačený na sílu. Jako že: ,,A teď si makej koupit knihu!“ Bylo to fajn, ale myslím, že hlavně ti mladší, by mohli bejt spokojenější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Cesta pokojného bojovníka“, kterou v roce 1980, jako autobiografii napsal Dan Millman, jsem nečetl. 2.) Protože život je záhada! 3.) Myslím si, že mozková disketa se maže o víkendu v hospodě. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film začal hustým nášupom a to ja milujem ! Už v 20 . minúte som bol rozbombardovaný a hlavou sa mi honili myšlienky ako víchor , že či má zmysel všetko to , čo doposiaľ robím a robil som . Asi začnem obchádzať o tretej v noci lokálne benzínky . Take out the thrash ! alebo Vyprázdni svoju nádobu ! ako zvykol vravievať Bruce Lee . Spojitosť čisto náhodná ??? Hoci Sokrates hovorí Millmanovi aby sa nenechal ovládať emóciami , ja sa nechávam , som z tohto filmu na sračky ! A okrem toho mu ešte povedal , že emócie sú nám prirodzené , ako zmeny počasia takže môžem byť posratý koľko len chcem . Veľmi sa mi páčilo Danove poznanie , kedˇ šlapali na kopec , aby mu ukázal kameň a on si v tom uvedomil , že to cesta nám prináša šťastie , nie cieľ , no a ten šutrák mal tvar kundy , dobré , že ? A kedˇ som už pri tých kundách , tak Amy Smart vyzerala v tomto filme naozaj sexy ! No a ja nemôžem inak , len za plný , pretože ja tieto inšpiratívne filmy žerem . Idem si zamakať teraz . ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niektorým tvorcom idú proste lepšie iné žánre ako tie ktoré by chceli točiť. Tak ako ma McG prekvapil dojákom WE ARE MARSHALL, tak ma Victor Salva (JEEPERS CREEPERS 1,2,3) príjemne prekvapil týmto skutočným príbehom namysleného frajírka, ktorému osud prekazí jeho životné plány. Vynikajúci je hlavne Nick Nolte hrajúci tajomnú postavu mentora. Dráma plná pekných myšlienok s kúskom mysteriózna dodávajúcim mu tú správnu šťavu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)
  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)

Související novinky

Reklama

Reklama