Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příběh Gii Curangi je skutečně alarmující a jakkoli umělecky ztrávrněný film inspirovaný jejím pádem je důležitý. Je příjemné zpětně sledovat, jak moc Angelina tehdy jako Gia zabodovala, pomohla mnoha budoucím lesbičkám s vyoutováním a dalším lidem ukázala i jiné druhy lásky. Nicméně v této podobě ta romance se Sandy Linter bohužel posloužila jen jako krytí pro mnohem důležitější zprávu o zničujícím prostředí modelingu, o přezíravosti, která vedla k drogám a později k nákaze AIDS. O celou dekádu před Freddiem Mercurym se Gia stala jednou z prvních celebrit, které zemřely na neviditelný hazard se životem. Gia žila příliš rychle, stačilo dva roky fotit obálky pro Vogue a Cosmo, aby se dalších šest let brodila bahnem. A v tom je hlavní mínus tohoto filmu, Angelina není příliš uvěřitelná jako naivní osmnácka a z nejhorších momentů života Gii vidíme jen zlomek. Přesto na televizní HBO trhák to stačí. #hbo ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

jedna z prvých veľkých rolí pre Angelinu a výborne spracovaný život Gie, rovnako ako pohľad na feťáka a to čo je kvôli dávke schoný urobiť a ako sa z jednoduchej dievčiny dokáže stať to čo sa stalo... keď si to porovnám s nedávno videným Requiem for a Dream, tak pre mňa kvalitatívne oveľa vyššie, hoci sú to neporovnateľné filmy... 7/10 ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

GIA je typickým životopisným príbehom modelky jej závratnej ale krátkej dráhy, ktorú samozrejme ukončili drogy všetkého možného druhu a to tak, že sa nakazila vírusom HIV čo je jediné zaujímavé, že to v tej dobe nebolo bežné a ako sa k tomu stavala jej rodina, doktori v oblekoch a ako sa prišla rozlúčiť so svojou priateľkou, to bolo jedine pôsobivé. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek snažící se v průběhu dění přesvědčit divákovu mysl, že jde o dokument. V určitých fázích střídá barevnou kameru černobílá, někdy za účelem autenticity, jindy zas při touze zvýraznit Giinu krásu. Ne jen Angelinou živ je tento film, ovšem z velké části na ní stojí. Na obyčejný televizní film dobře zapracovali vizážisti, díky nimž mohla Jolie naplno rozjet své kreace a postupně odrovnávat tělo i psychiku. Scéna v léčebně by mohla plně konkurovat odvykací kúře v Rayovi, kde zas (a nejen tam) dobře uplatnil své schopnosti střihač... Přestože ta Angelinina postava mě nutí dát i 4*, nemohu tak učinit, protože se mnou snímek za celou dobu vůbec nic neprovedl a já jen sledoval kvalitní práci tvůrců na příběhu těžkého vzestupu a rychlého pádu jedné nádherné modelky. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Citlivý príbeh dietaťa strateného vo svete aj vo vlastnom vnútri. Angelina Jolie podala skvelý výkon. Súhlasím s Tosimom a jeho konštatovaním obrovskej naliehavosti. Dnes je síce mnoho týchto tém diskutovaných širšie, ničím to ale neznižuje nevyhnutnosť obozretnosti. Gia je úžasne zahraná a podaná a ako jeden z nemnohých snímkov ma presvedčila, dojala a vtiahla do svojho sveta. Tlieskam. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Po natočení filmu, byla Angelina Jolie zvolena herečkou, se kterou by ženy nejraději strávily noc. (ČSFD)
  • Film je natočen podle skutečnosti. (Elisebah)
  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno