Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddechovka - působící skoro jako remake nějaké limonády ze třicátých let - tak trošku i moralitka o tom, že lhát stejně tak ženě i milence se nevyplácí a chudoba cti netratí... >Lůzr< Pignon je celý takový milý, čisťounký a dobromyslný chlapík, i ten jeho kutloch kdesi na periferii předurčené jednou k demolici působí tak, že byste se k němu klidně hnedle rádi přestěhovali a topmodelka Elena je vskutku topmodelová a pohádkově sladká a hodná a inteligentní a prostě děva k pomilování až tak, že byste ji hnedle vyměnili za matku svých dětí... A všichni až na lumpa Levasseura a jeho fikaného advokáta jsou vůbec takoví mílí a... . . . A láska nakonec samosebou zvítězí nad intrikami a hamižností, lumpácký bohatec je po právu zostuzen a vytrestán a prostě je asi opravdu dobře, že se i dnes točí takové klidné, milé, inteligenci neurážející a nepodbízivé a místy vskutku vtipné (třeba pointa s tatínkem panem doktorem... :o) komedie. I když nejspíš za rok si na tenhle film ani nevzpomenete... Nic proti ničemu, pronic zanic... A tak to má být! . . . Výborně a decentně odehraný, profesionálně rutinně dobře natočený, v rámci žánru lehce nadprůměrný film... Tři a půl hvězdičky za film, z nutnosti pak s lehkým smutkem (protože lepších komedií je přece jen opravdu spousta) zaokrouhleno dolů. - - - P.S. Nelze, než si na okraj povzdechnout, proč takhle neumí v Česku nikdo natočit komedii :-( ?). Ach jo... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ano, zápletka je jednoduchá, ale je obepsána mistrem svého oboru, takže se možná nebudete za břicho popadat, ale aspoň usmívat určitě ano. Ženy jsou tady potvory....ale nelze jim nefandit, protože přesně takové si je muži zaslouží. Oceňuji, že se Veber vyhnul stereotypnímu vnímání modelek i podváděných manželek. Jen je velká škoda závěru, který byl podivně utnutý, aniž by přišla nějaká fajn pointa. 4* i tak dám, ale poblikávají. ()

Reklama

bogomira 

všechny recenze uživatele

Ještěže má francouzská komedie Francise Vebera, jinak by hůl nad ní byla dávno zlomená. Další jeho moc příjemnej filmik, kterej se ke mně dostal, opět potěšil a od začátku mě přiměl nasadit si úsměv, kterej mám ještě teď. Neproběhly salvy smíchu, ale to jsem ani nečekal a nevyžadoval. Na zlepšení špatný nálady jako dělaný. A proč "jako"? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako anekdota, kterak se vymluvit podváděné manželce a u toho, bohužel, už zůstalo. Vtípek s náhradním milencem je natahovaný a rozvláčný. Aspoň díky za to, že vztah mezi milenkou a náhradníkem neskončí tím nejvíc provařeným způsobem. Závěr je bez pointy. Je zde však skvělá sebevědomá a pragmaticky jednající manželka – Kristin Scott Thomasová, které jsem od začátku fandila. ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Dablér je komedií přesně podle mého gusta. François Pignon je nešťastně zamilovaný a jeho touha podlehne obchodu, který má pomoci zamaskovat nevěru miliardářského průmyslníka. Nasazena je krásná Elena ( Alice Taglioni). Je tu několik obětí rozmařilého boháče, ale jako v každé pohádce dobro zvítězí nad zlem. Film pobaví, pohladí, neunaví. Francis Veber je dle mého názoru poslední zachránce francouzského humoru, který je mému srdci tak blízký. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama