Reklama

Reklama

Andělé a panny

  • Česko Decameron: Andělé a panny (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

10 mladých Florenťanů si krátí dlouhou chvíli tím, že si vypráví dekadentní příběhy o lásce a pikantních milostných dobrodružstvích... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Osobně filmu dávám pět hvězd z prostého důvodu - viděla jsem ho už stokrát a vždycky si ho neskutečně užívám. Samozřejmě že z kvalitativního hlediska je to naprostý odpad - kamera žádná sláva, kostýmy a vůbec vzhled herců úplně mimo, soundtrack ani nemluvě.. Příběh o tom bych snad radši pomlčela. Ale jak si to tu tak čtu, lidi to z nějakýho důvodu uráží. Jakoby snad nebylo na první pohled úplně jasný, že se od začátku do konce jedná o absolutní recesi. Popravdě to že je film inspirovaný Dekameronem mi až doteď nedošlo, dřív jsem ještě nevěděla co to vůbec je a později jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, ale to je jen další ze série stovek vtípků které celý film provázejí a zpětně mě to teď pobavilo. Nejsou zvlášť chytrý, ale pořád hrozně vtipný. Je jasný že všichni lidi takovej humor nesdílí, ale kdo by někdy měl chuť na opravdu velmi velmi odpočinkovou sračku (což ovšem říkám s láskou), u které se může smát od začátku do konce a navíc pořád sledovat fakt hezký herečky i herce, je tohle správná volba. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

"Giovanni Boccaccio ... Známý cyklus Dekameron je považován za vrcholné Boccacciovo dílo. Vznikl mezi roky 1348 až 1353. Jedná se o soubor sta novel převážně s erotickým zaměřením. Příběhy jsou ve stejném poměru rozděleny do deseti dní (deka = deset; odtud také název cyklu). Své zážitky vypráví deset mladých lidí (7 žen a 3 muži), kteří utekli z města na venkov, aby se zachránili před morem, který vypukl ve Florencii roku 1348. Církev dílo odsoudila" … a jak se tak dívám okolo, i většina místních filmových znalců, ale - tak to já ne .. mně se to líbilo : správně naivní .. přitom vesele rozverné .. a v neposlední řadě i eroticky dráždivé .. mistr Giovanni by byl určitě spokojen .. ostatně, pro puritány to on určitě nenapsal .. a ještě musím dodat jeden důvod, proč mám pro toto dílo na věčné časy takovou slabost .. u ústní maturitní zkoušky z mateřského jazyka, na kterou jsem se nějak neměl čas se řádně připravit, jsem si vytáhl otázku číslo tři a hádejte, co to bylo (.. mimochodem, dostal jsem samozřejmě za 1) …. a ještě, jak je už mým místním zvykem : I Love You, Kate Groombridge … takže sečteno a potvrzeno, na just všem, dávám **** … ()

Reklama

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Dekameron v britsko-francouzsko-italské produkci... Co z toho asi tak mohlo vzejít než vtipná úchlárna... Herecky výborně obsazené, svěží, vtipné s geniálním soundtrackem (v kontrastu s obrazem)... Pobavila jsem se velmi a upřímně nechápu místní nízké hodnocení a jsem v pokušení to zvednout až na pět hvězdiček... Kněz mi přiváděl záchvaty smíchu a ještě asi nějakou chvíli bude... No a Hayden je třešničk na dortu... Takže ode mne jedno velké ano tomuto filmu! :) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Kristova noho, ti Američani fakt už musí být v úplným svrabu, když zfilmovávají i Dekameron jako zábavu pro týnejdžry. Nejlepčí bylo, jak na začátku Hayden utíkal před těma motorkářama a meč se mu tím jeho super tempem prohýbal v ruce. Jestli si mysleli, že dělají druhý Příběh rytíře, tak to se moc nepovedlo. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Nadržené jeptišky, moderní hudba a dokonce i střelná zbraň. Tahle komedie je prostě šílená. Jako deset příběhů mi to nepřipadalo, spíše jen 3, ale některé prupovídky byly vtipné a výprava byla podařená, jen ta jedna herečka, která si to téměř rozdala v lese měla pěkně moderní botičky, to samé platí o střelné zbrani "prvorozeného syna, nebo spíše jediného", ruského knížete, asi filmaři neměli tolik financí kolik by potřebovali :) Bohužel mi to přišlo hodně vzdálené od předlohy, asi mají v hollywoodu jiné představy o klasice. Aspoň, že Anakin to s mečem stále umí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Taliansku, a to v mestách Rím, Florencia a Siena. (Real Tom Hardy)
  • Príbeh je voľne založený na cykluse 100 noviel talianskeho autora Giovanniho Boccaccia pod názvom "Il Decamerone" (Dekameron), ktoré vyšli v rokoch 1349 až 1353. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama