Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (679)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bob Lee Swagger sice není nový Jason Bourne, ale jeho velkým štěstím je, že jím ani být nechce. Chce být oldschoolovým nekompromisním hlavním hrdinou a to mu jde na jedničku. Wahlberg je totiž jako chladnokrevný stroj parádní a jakékoli jeho odstřelovací představení, ať už ve válečné atmosféře nebo v tichém sněhu, mě fascinovalo každým výstřelem a záměrnou předrsnělostí. A když si pak utahuje i z patriotických řečiček, je rozhodnuto. Neříkám, že je Shooter bez chyby, protože záporáci pořád opakují věty typu "Swagger je stále naživu", i když se nijak nepřetrhnou, aby jmenovaného dostihli, ale taková klopýtnutí dobrému akčňáku snad i trochu sluší. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě největší zklamání spočívá v tom, že si Mark Wahlberg hned po příjezdu “do města” ustřihne ten parádní copánek. Jinak příjemná, rutinně zvládnutá akce (jakby ne, režíroval Antoine Fuqua), hodně na vlně devadesátkové akční odnože “jedinec proti velkému spiknutí”. Nelze přehlédnout, že Marky Mark je standardně zkouřenej jako paprika, takhle by tou sniperskou puškou netrefil ani slona natož kilometrapůl vzdálenou plechovku. A parťáka mu tady dělá další nazdárek: Michael Pena. Je to ok. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (40)

  • Veta "Jeden človek môže zmeniť celý svet," ktorá zaznie vo filme, má korene v seriáli Knight Rider (od r. 1982). (Kefas21)
  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama