Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Libor Terš: dvě role! :-( ____Nemám rád filmy velkohubé, s rádoby šlechetným motivem, kde se jenom plácá slovy jako klacky ve stodole.___ Hilary Swank mi tady nesedla, její nesmyslná snaha o spasení všech kolem a příšerně užvaněné (a veletrapné) scény ve třídě (hlavně ty nejrůznější zvolání "To nepřežiju!" "To snad ne" atd. atd. všech žáků).___ Snad to nebyl pokus o jakýsi remake (téma je velmi podobné, jen prostředí se dost změnilo) Panu učiteli s láskou, protože to by pak bylo ještě strašnější.___ Abych nebyl moc nespravedlivý, v originále to možná bude o deset % lepší. Vypnul jsem to už v půlce s jasným úmyslem zaodpadovat, ale nakonec jsem to ve snaze být co nejobjektivnější dokoukal. Nic se ale nezměnilo, jen konec to ještě dorazil.___ "Tak, komu dáme dobrou známku?"___No tomuhle "dramatu" to nebude... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Dream - will.i.am ,2. Listen!!! - Talib Kweli ,3. It's R Time - Jeannie Ortega ,4. When the Ship Goes Down - Cypress Hill ,5. Hip Hop Hooray - Naughty by Nature ,6. Keep Ya Head Up - 2Pac ,7. Code of the Streets - Gang Starr ,8. Rebirth of Slick (Cool Like Dat) - Digable Planets ,9. Officer - The Pharcyde ,10. This Is How We Do It - Montell Jordan ,11. Colors - will.i.am ,12. Bus Ride - will.i.am ,13. Riots - Miri Ben-Ari ,14. Eva's Theme - Mark Isham ,15. Anne Frank - Miri Ben-Ari/Mark Isham , ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pekne vykreslený reálny kapitalizmus nazývaný aj mylne demokraciou. Sociopatické riešenie problémov je im vlastné. Vlastne niekedy skôr neriešenie problémov a k tomu gangy, rasizmus, diskriminácia, nosenie zbraní do školy, bitky na školách, školáci bezdomovci, strach, beznádej, žiadny rešpekt voči autoritám, atď.... Postkomunistické štáty preberajú školný systém západu a v USA 17roční školáci nevedia, čo je to holocaust a nikdy neboli za hranicami mesta. To sa potom manipuluje v médiach a ešte viac ím vytiera skreslené myslenie o svete. Čo sa týka filmu ako deja. Neverím že z členov gangu, čo zažili zabíjanie blízkych a žijú v takých podmienkach sa stanú iní ľudia po pár kecoch okolo holocaustu na hodinách anglického jazyka. Možno jedna, alebo dve výnimky by sa našli. Tak idelické, že tomu ani sám scenárista nemohol veriť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zvláštní, a to hlavně díky tomu, že je založen na skutečných událostech. Je přehnaně pozitivní a idealistický tam, kde pokud selhává samotný systém (a všechny jeho složky), což tento film a příběh na němž je založen jasně ukázal, jakýkoliv individuální (i omězeně komunitní) snahy jedince vedou, v tom lepším případě, pouze a jedině k vítězství bitvy tam, kde je třeba jednoznačně a nutně vyhrát celou válku. Jak říkám, místy mi to připadalo zbytečně dramatizované a trošku přestřelené, ale na druhou stranu, co já, mladý krásný bělošský středoevropan mohu vědět o životě obyčejných chudinských náctiletých ve Spojených státech. Pokud si myslíte, že Amíci jsou prostě ujetí a vylízaní a že se na jejich životním stylu projevuje teze, že většina vyspělých civilizací se zhroutí vinou sebe samotné, svou prohnilostí a degenerativností, a že toto hroucení současné civilizace již počíná právě v USA (a díky jejich rozpínavosti se prolíná i do celého světa - viz např. česká vylízaná "high společnost"), tenhle film vám to jen a jen potvrdí. PS: A jen tak na okraj, mohli by natočit druhý díl, kde se tito napravení gangsteři (nic proti tomuto zcela pozitivnímu faktu) dostanou na vysokou školu a tváří v tvář se tam setkají s americkými popírači holocaustu, to by mohlo být velice zajímavé téma, nemyslíte? ()

BobStClar 

všechny recenze uživatele

Film jede, má příjemné tempo. Ale přiznám se, že nejsem z těch kteří ujíždějí na usmrkaných filmech. Některé pasáže jsou prvoplánové, hraničící až s citovým vydíráním, ale jsou režijně zvládnuty velmi zručně, díky čemuž tohohle vynucování průměrný divák nepostřehne. Jinak film ale určitě stojí za to vidět, je znatelně lepší než film stejného rázu Nebezpečné myšlenky. Tož tak. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)
  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama