Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád a Největší filmovou katastrofu dokonce moc. Ovšem Prázdniny, to je úplně jiná liga... a ano, nejzajímavější je až promítání v Cannes. (BTW, u Dungeon Siege jsem se pozastavoval nad A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... tady byla "umělecká onanie" Willema Dafoe ještě tvrdšího ražení, když se jeho - a jen jeho - jméno objevilo v titulcích snad čtyřikrát po sobě...) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že tak geniální postava končí svou pouť v nevydařeném zmatku, jehož jediné štěstí je v tom, že Beana nenechává příliš často mluvit, jinak by vše skončilo ještě hůř. Je rozdíl mezi tím, když Curtis s Atkinsonem opečovávají každý záběr a scénář prokládají důmyslnými a do důsledku vypointovanými skeči a tím, když se na hloupé rodinné trampoty navěšují osvědčené, ale v tomto použití o to trpčí grimasy. Rowanův gumový obličej má ale i po tolika letech pořád mnoho do sebe a když se dočkáme nového fórku, stojí to za to a při etudě u reprobedny nebo útěku na motorce jsem se zase vrátil o mnoho let zpátky, kdy jsem tohle dokonalé nemehlo viděl poprvé. Ty díly si totiž budu pouštět pořád, ale dívat se, jak se z dokonale vyčůrané postavičky snaží scénář dělat téměř nemocně se chovající individuum, už nebudu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Právě do té připitomělosti námětu, rodinně naivního a inflantilního konceptu postav, pseudo-polodokumentárního/polofilmového pojetí a francouzské scenérie náš fazolový muž zapadne daleko lépe než do toho experimentu v Americe, kde byl výjevem někde z Marsu. Recyklování není zde nejhorší, ale hraje se na efekt až moc. Ale aspoň si Willem Dafoe zahrál s Rowanem Atkinsonem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Počas scény, kde Sabine, ktorú hrá Emma de Caunes, hlboko zaspí v aute a chrápe, herečka skutočne spí. Pre vieryhodnosť scény sama požiadala, aby jej bola podaná tabletka na spanie. Z chrápacieho momentu bola ale neskôr v rozpakoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno