Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (608)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to trochu slabší než jsem čekal, je zde dost vtipů, ne všem se ale zasměju a navíc mě štvalo, že některé scény jsou vytaženy z krátkých klasických dílů o Beanovi. Jinač to byla celkem slušná komedie, potěší herci Willem Dafoe a Karel Roden. Hudba dobrá. Nejlepší scénou bylo jak Bean obědval. 74% = **** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)

Reklama

Reklama