Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Druhy celovecerny Bean na mna posobil, ako pokus Rowana Atkinsona ukazat "hlbsiu podstatu" postavy Mr. Beana. (to som vsak pravdepodobne, sudiac podla okolitych komentarov, bol asi jediny... :) Vznikol tak podla mojho nazoru pomerne prijemny mix Chaplinovskeho The kid, Begniniho La vita e bella obleceny v Beanovom zasumelom saku. Radim vsak, vypnut film tesne pred zaverecnym "uzasnym" spevackym vykonom vsetkych zucastnenych. Good bye Mr. Bean! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pan Bean by měl raději zůstat v seriálu, film mu totiž nesluší. Seriál si vystačí s po sobě následujícími vtipnými scénkami, film potřebuje děj. A to je problém. Polovina humoru je zde založena pouze na tom, že se Atkinson ksichtí ještě víc než obvykle, z druhé půlky je navíc skutečně vtipná pouze malá část. Zklamání, 40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To se proste neda, tohle je silenej masakr. Bean je mozna jeste vic dementni nez obvykle a kdyby ve filmu byl nekdo jinej, vyznelo by to bud nevtipne nebo trapne, ale v Beanovo podani je to proste neskutecne vtipny. Zhruba 70 minut tu je jeden for za druhym, bud nejaky ty osvedceny gagy nebo skvely a originalni napady a to vse hezky zmodernizovany a zesvizneny pribehem, kterej se odehrava na ruznejch mistech a hodne dobrou hudbou. Kdyz se Bean dostane na festival, tak foru krapet ubyde, ale je to jen proto, ze si tvurci pripravujou pudu pro ultra for spojenej s promitanim umeleckyho filmu. Potesili me Dafoe, Roden a Rochefort. Ja si nemuzu pomoct a i kdyz vim, ze to je proste debilita a vetsi imbecil nez Bean asi neexistuje, i tak jsem se celou dobu skvele bavil a nemuzu jinak nez za 5*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Scény z červeného koberca sa natáčali na skutočnom filmovom festivale v Cannes 2006. Willem Dafoe neskôr potvrdil, že skutočná premiéra na červenom koberci bola pre film Juventude em Marcha (2006). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama