Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana paradoxně selhávají tam, kde bych to nečekal – v samotné hlavní postavě. Nevím proč se Atkinson rozhodl, že ještě víc přitlačí na pilu a tak z postavy z grotesky udělal hotovou cartoon postavičku. A dojíždí na to stejně jako Steve Martin v Looney Tunes, neboť „živý herec“ v podobné roli prostě nefunguje (ať je sebegumovější). První hodinka, která prakticky celá stojí na Beanovi, tak pobaví jen párkrát, jinak neustále nudí a Beanovo pitvoření akorát leze na nervy. Pak se Bean ocitá ve filmových kulisách, dostávají prostor vedlejší postavy a finále na filmovém festivalu v Cannes je dokonce výborné. Ale to neomlouvá tu rozpačitou první hodinku. Viděl bych to tak na hodně tolerantních 50%, nebýt toho podivného finálního hudebního čísla… ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Druhy celovecerny Bean na mna posobil, ako pokus Rowana Atkinsona ukazat "hlbsiu podstatu" postavy Mr. Beana. (to som vsak pravdepodobne, sudiac podla okolitych komentarov, bol asi jediny... :) Vznikol tak podla mojho nazoru pomerne prijemny mix Chaplinovskeho The kid, Begniniho La vita e bella obleceny v Beanovom zasumelom saku. Radim vsak, vypnut film tesne pred zaverecnym "uzasnym" spevackym vykonom vsetkych zucastnenych. Good bye Mr. Bean! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Rowan Atkinson (Bean) prohlásil, že tenhle film bude poslední, ve kterém se objeví postava Beana. (Bauer)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama