Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (608)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá zrůdnost bez jakéhokoliv děje, ve které se Rowan Atkinsom pitvoří asi desetkrát více než je u něj obvyklé, ale vtipné scény jaksi nepřicházejí a divák se zpočátku nudí a s postupujícím časem je mu už jen trapně... Mr. Bean by se měl držet krátkých vtipných scének, které mu jdou nejlépe a u kterých děj nepotřebuje, protože jeho prázdniny jsou ještě hořší než Největší filmová katastrofa... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama